ТРАМП: „Укинућу санкције Русији и признаћу Крим!“

TRAMP: „Ukinuću sankcije Rusiji i priznaću Krim!“

28 jula 2016

Donald TrumpKandidat Republikanske partije za predsednika SAD – milijarder Donald Tramp ne prestaje da šokira formalne i tajne gpodare Amerike i sveta.

Na Floridi je izjavio da će – postane li šef države – razmotriti i ukidanje sankcija Rusiji i priznavanje Krima sastavnim delom Ruske Federacije!

Na konferenciji za medije, koju su prenosile glavne američke televizije,  upitan da li bi priznao Krim za deo Rusije i da li će preispitati antiruske sankcije, rekao je:

„Mi ćemo to razmotriti. Da, razmotrićemo.”

Izgovorio je samo ovoliko, ne upuštajući se u podrobnosti. Možda i zato što oficijelni program njegov republikanske partije pretpostavlja čak i moguće pooštravanje sankcija protiv Rusije i ne operiše sa priznavanjem Krima ruskom teritorijom.

Trap je na Floridi ponovio da je za prijateljstvo sa Rusijom jer želi da SAD „zajedno sa drugim ljudima i zemljama” unište islamsku državu.

Tramp je izrazio očekivanje da će kao predsednik SAD imati poštovanje sa strane Vladimira Putina:

„On (Putin) apsolutno ne uvažava predsednika Obamu. Kao prvo, Obama mu se ne sviđa, a kao drugo – on ga ne poštuje. Verujm da će on uvažavati vašeg predsednika (obratio se novinarima) – ako to budem ja. Budem li ja izabran, nadam se da ću mu se svideti”.

Tramp je istovremeno odbacije špekulacije američkih medija da on ima biznis sa Rusijom i da se zato pozitivno odnosi prema ruskom rukovodstvu:

„Nemam ništa sa Rusijom, koliko puta još treba da to ponovim?!”

Međutim, u Rusiji nisu baš spremni da zbog Trampove izjave „padnu u trans”:

„Tramp je za nas još nepoznanica. On je popularan, on je sada „na talasu”. Vreme će pokazati koliko se može verovati njegovim rečima. Ako kao predsednik SAD ponovi ovo što je rekao – to će biti nešto sasvim drugo. Nezavisno od svega, ako Tramp bude pobednik amričkih predsedničkih izbora – sa njim će biti interesantno sarađivati” – upozorio je zamenik spoljnopolitičkog komiteta gornjeg doma ruskog parlamenta Vladimir Džabarov.

Tramp je i ranije govorio da želi da SAD imaju tešnje odnose sa Rusijom.

Putin je mogućeg predsednika SAD  još pre nekoliko meseci nazvao „veoma talentovanom i jarkom ličnošću”.

KOMENTARI3 komentara

  1. Sančo Pansa says:

    KONAČNO je Amerika shvatila da je pred totalnom katastrofom i sada žure da pošalju Trampa da je izmiri sa Rusijom i da nabaci novi imidž dželatima, da što brže padnu u zaborav zločini za koje će morati da odgovaraju. Pokušavaju da se spase pred svijetom i da se nekako ukrcaju u pobjednilki ruski voz koji vodi svijet u Novi Svjetski Poredak.

  2. Srbin says:

    Tako je Trampe. Samo prema Rusiji. Tu je spas. A vi sto vodite ovu jadnu Srbiju i ovaj napaceni narod razmislite dobro kojem ce carstvu priklanjate.

  3. Draga says:

    Sviđa mi se Tramp, Međutim,mi Srbi već imamo iskustva sa našom vlašću.Obećavali su sve i svašta i na kraju duplo golo. Nije valjda i Tramp uzeo pelcer od Tome i Vučića, pa sada priča svašta kako bi došao na vlast. Bez obzira u svakom slučaju bolji je od Hilari, a i red je da sada bude neko od Republikanaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *