ТРАМП упозорио Асада да не напада Идлиб

TRAMP upozorio Asada da ne napada Idlib

4 septembra 2018

Moguća ofanziva sirijskih snaga na provinciju Idlib bila bi velika humanitarna greška, napisao je predsednik SAD Donald Tramp na Tviteru.

„Predsednik Sirije Bašar el Asad ne treba brzopleto da napada provinciju Idlib. Rusi i Iranci bi napravili veliku humanitarnu grešku ako bi učestvovali u toj potencijalnoj ljudskoj tragediji. Stotine hiljada ljudi bi moglo da pogine. Ne dozvolite da se to desi!“, napisao je Tramp na Tviteru.Teritoriju Idlib u ovom trenutku praktično ne kontrolišu vladine snage Sirije. Tamo se nalaze militanti naoružane opozicije, kao i teroristi niza grupa koji periodično napadaju pozicije sirijskih snaga.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije je ranije saopštilo da niko ne želi izvođenje operacije koja bi mogla da rezultira velikim brojem žrtava.

KOMENTARI3 komentara

  1. Hruscov says:

    Samo zezi, koji ljudi. To su teroristi i ubice finansirani od SAD za njihove interese. Hoce od Idliba da naprave KiM.

  2. Velika Metla says:

    Najviše humanitarnih katastrofa ste vi naci-amerikanci napravili! Po tom pitanju NIKO vam ni prići ne može postepenu zla koja ste učinili po svetu! Kakvi teroristi i bakrači?? Sve je to vaša regularna vojska,sastavljena od robijaša,teških kriminalaca,osuđenih na doživotne robije,ili ssmrtne kazne,pa se na ovaj način pokušavaju otkupiti,iz zatvora,kojih imate preko 6 miliona!

  3. Dane Radakovic says:

    naj gori su genocid prosli srbi u nezavisnoj hrvatskoj uz pomc amerike pobili i proterali milijon srba i oteli kuce i ianja i livede i oranice sume i gore vodu i mora zrak i RODNI KRAJ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *