ТРАМП УПРАВО покренуо још два рата!

TRAMP UPRAVO pokrenuo još dva rata!

25 februara 2017

Trump-in-shadow-jpg

Bela kuća – nema sumnje, uz znanje Donalda Trampa – nije pustila na redovni brifing za novinare saradnike glavnih medijskih hajkača na novog američkog lidera.

Na brifing nisu pušteni novinari The New York Times, CNN, The Los Angeles Times i Politico.

Redakcije Associated Press i magazina Time odlučile su da solidarno odgovore – bojkotom brifinga.

CNN tvrdi Trampova administracija još nije dala nikakvo objašnjenje ovom svom potezu.

Prethodnih nedelja je Tramp bio u permanentnom klinču sa medijima kojima su „zalupljena vrata”.

Inače, glavni urednik dnevnog lista The New York Times (NYT) – Din Bekit – ocenio je da za nepuštanje novinara na brifing u Beloj kući ne postoji presedan u američkoj istoriji.

U njegovom saopštenju se dodatno naglašava:

„Ništa slično se u Beloj kući dugo nije dogodilo. Izražavamo odlučan protest zbog nepuštanja novinara  NYT i niza drugih medija na brifing. Slobodni pristup medija vladi čije delovanje je transparentno – odgovara ključnim nacinalnim interesima”.

Tramp je više puta optužio vodeće američke liberalne medije da su plasirali lažne informacije i da su se pozivali na nepostojeće izvore.

Većinu „curenja informacija” iz Bele kuće – o Trampovim kontaktima, aktivnostima i razgovorima sa stranim državnicima – objavili su upravo mediji kojima je portparol bele kuće, Šon Spajser, podigao – rampu.

TRAMP UDARIO NA FBI

Američki predsednik Donald Tramp nastavio je da stvara neprijatelje među strukturama vlasti u SAD. Njegova najnovija meta je FBI, jedna od retkih agencija koja mu je, po mišljenju mnogih stručnjaka, pomogla da pobedi na izborima.

Tramp je osuo paljbu na Biro putem svog omiljenog glasila Tvitera:

– FBI je potpuno nesposoban da zaustavi sve koji otkrivaju informacije o nacionalnoj bezbednosti. Poverljivi podaci se daju medijima, što može imati užasavajuće posledice po SAD – napisao je Tramp.

Američki predsednik je prethodno napao obaveštajne službe u celini, navodeći da „hrane medije lažnim i neproverenim optužbama protiv njega i njegovih saradnika“.

Ove optužbe došle su svega nekoliko sati posle objave CNN-a, koji tvrdi da je Bela kuća zahtevala od FBI da javno negira sve medijske spekulacije navodnim vezama Trampa i Rusije podeli sa javnošću, što je Biro odbio. Izvor iz Bele kuće CNN-u je rekao da je ovaj zahtev Trampove administracije došao pošto je jedan od visokih zvaničnika FBI rekao da su mu „izveštaji o vezama sa Rusijom sumnjivi, i ne naročito potkrepljeni dokazima. Međutim, kada je Tramp tražio da se to javno kaže, FBI je odbio.

Tramp se očigledno nada pomoći FBI-ja, baš kao i nedelju dana pre izbora, kada je Biro ponovo otvorio istragu o Hilari Klinton i njenom ugrožavanju nacionalne bezbednosti SAD, čime je pratkično otvorio vrata Bele kuće kontorverznom republikancu.

Šon Spajser, pres-sekretar Bele kuće, izjavio je da „niko iz Trampove administracije nije tražio da se priča o navodnoj povezanosti sa Rusima ‘ubije'“.

– Sve što smo tražili jeste da kažu javnosti istinu – rekao je Spajser.

Izveštaj CNN-a navodi da su u spornu priču umešani Trampov šef kabineta Rejns Prajbus i zamenik direktora FBI Endrju Mekejb.

Navodno je Mekejbov šef, direktr FBI Džejms Komi bio taj koji je odbio zahtev iz Bele kuće. Podsetimo, pre samo mesec dana Tramp je na svojoj inauguraciji Komija dočekao možda i najsrdačnije od svih gostiju, čvrsto mu stegnuvši ruku zahvaljujući na svemu što je učinio.

– Slavniji si od mene. Hvala ti – rekao je Tramp, i odlučio da zadrži Komija na mestu direktora FBI, što je nekarakteristično za njega, s obzirom na to da je „počistio“ maltene čitavu Obaminu administraciju.

Deluje da se posle svega tridesetak dana „ljubav“ između njih dvojice ohladila.

(Tanjug, Blic)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Trifun says:

    Tramp ima pravo da sve koji ne zele da postuju pravila igre, znaci zastite vladu od laznih optuzbi odakle god one poticale, da ih smeni! Sve do jednoga smeniti ko ne postuje pravila igre i radi svoj posao. Licno ne bi se puno uzudivao oko toga nego bi isao sa skidanjem jednog po jednog nadleznog dok se redovi ne prociste u potpunosti. Koristiti legalni sistem i ovlascenja za to.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *