ТРАМП УВОДИ ВАНРЕДНО СТАЊЕ У САД! Употребиће војна средства… (ВИДЕО)

TRAMP UVODI VANREDNO STANJE U SAD! Upotrebiće vojna sredstva… (VIDEO)

11 januara 2019

Američki predsednik Donald Tramp nagovestio je da bi uskoro mogao da proglasi vanredno stanje i upotrebi sredstva iz vojnog budžeta za izgradnju zida duž američko-meksičko granice pošto nije uspeo da ubedi Kongres da mu obezbedi direktno finansiranje tog projekta.

Kako prenosi Glas Amerike, Tramp je sleteo u Mekalen, u saveznoj državi Teksas, da bi se iz prve ruke uverio kako teku napori da se na granici suzbije ilegalna imigracija. Tramp je rekao da će „verovatno“ proglasiti vanredno stanje ukoliko ne bude mogao da postigne dogovor sa opozicionim demokratama o sredstvima za finansiranje zida.– Imam apsolutno pravo da proglasim vanredno stanje – rekao je Tramp novinarima.

– Nisam to još uradio, možda ću. Ukoliko ne bude dogovora, verovatno ću to uraditi. Skoro da mogu da kažem definitivno – rekao je američki predsednik.

S obzirom da nema nagoveštaja o okončanju delimičnog zatvaranja vlade, zbog kojeg 800.000 federalnih službenika 20. dan ili ne radi ili radi, a ne prima platu, Tramp je rekao da neće prisustvovati predstojećem Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Predsednik američke Centralne banke Džerom Pauel je poručio da ukoliko vlada ostane zatvorena na duži period, da će to negativno uticati na najveću svetsku ekonomiju.

(Informer)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Budi Bog s nama says:

    Kongres mu je rekao: "Ma daj her Tramp, nećeš valjda da budeš neimar zidova, ograda i sl. this is not an American wey." Kada imamo tako puno oružja koje moramo da iskoristimo. Dakle imaš meso i imaš topove. I onda? Šta čekaš bre? Pali, cepaj sred mesa beloga i mesa crnoga. Budi mesar Tramp, pokaži svetu kako treba sa tim emigrantima što ruše vrednost valute. Zar malo ima crnja i svih ostalih šarenih u ameriki, pa nam još i sopstveni domoroci trebaju na sever naše zemlje, e bre, pa nisu to albanci nego meksikanci, cepaj brate.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *