ТРАМП УЗВРАТИО УДАРАЦ ТВИТЕРУ И ФЕЈСБУКУ

TRAMP UZVRATIO UDARAC TVITERU I FEJSBUKU

5 maja 2021

Bivši američki predsednik Donald Tramp pokrenuo je platformu gde može da postavlja poruke koje drugi mogu da dele na Tviteru i Fejsbuku na kojima je njegov nalog suspendovan.

Sajt je nazvan „Sa stola Donalda Džej Trampa“ (From the desk of Donald J. Trump) i sadrži kratke postove koji mogu da se lajkuju, navodi Rojters.Na platformi je objavljen i video u kom se navodi da je to mesto na kojem može slobodno da se govori.

„U vremenu tišine /i laži/ uzdigao se svetionik slobode“, navodi se u video poruci.

Tramp će moći na sajtu da objavljuje poruke, fotografije i video-snimke, a te objave mogu da se dele na Tviteru i Fejsbuku.

Međutim, njegovi pratioci neće moći da ih komentarišu.

Trampov viši savetnik Džejson Miler najavio je u martu za „Foks njuz“ da bivši predsednik, koji je proteran sa mnoštva veb lokacija nakon nereda u Kapitolu 6. januara, planira da pokrene sopstvenu veb stranicu na društvenim mrežama.

Ova akcija usledila je uoči odluke nadzornog odbora Fejsbuka o tome da li će podržati Trampovu suspenziju sa platforme na neodređeno vreme.

​Tramp je sankcionisan zbog navodnog straha od daljih nasilnih nemira nakon upada njegovih pristalica na američki Kapitol.

Podsetimo, kompanija Tviter je saopštila da je trajno suspendovala Trampov nalog, čak i ako se ponovo kandiduje za predsednika.

Jutjub je naveo je da će vratiti Trampov kanal kada proceni da se rizik od nasilja smanjio.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *