ТРАМП: За немире у Америци, кривац је Русија, Русија, Русија…

TRAMP: Za nemire u Americi, krivac je Rusija, Rusija, Rusija…

29 jula 2020

Za proteste u SAD „kriva“ je Ruska Federacija, našalio se na tviteru američki predsednik Donald Tramp.

Tramp se obratio članu Predstavničkog doma iz Demokratske partije Džeriju Nadleru koji je nazvao mitom da pokret „Antifa“ vrši nasilje, između ostalog u Portlandu. Tramp smatra da je delatnost ove organizacije protivzakonita.„Oni su anarhisti koji imaju dugu istoriju dokaza koji govore o njihovim ilegalnim aktivnostima. Džeri, krivi za sve Rusiju, Rusiju, Rusiju!“, napisao je Tramp na tviteru.

Antifa je levičarska organizacija koja se predstavlja kao grupa koja bori protiv fašizma. Međutim, mnogi ih zovu krajnjom levicom i traže da budu svrstani u teroriste.

Aktivisti Antife kombinuju različite pristupe protestima protiv ultradesničara i „bele nadmoći“.

Njihove metode uključuju digitalni aktivizam, izazivanje materijalne štete, fizičko nasilje i uvrede prema onima koje smatraju fašistima i rasistima.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Archelay says:

    A zasto bi Rusija bila kriva?Pa rade Rusi svoj posao.Velesila je i proracunala da je potrebno da to radi i,radi.A to sto vi neprestano gurate nos u dvoriste mnogih zemalja to je normalno.A sta sada nije jasno?Da,u pravo su jer argancija im ne da da prihvate nesto sto se sada menja u smeru raspada americkog imperijalizmz.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *