Трамп забранио да се Бела кућа на било који начин огласи поводом Мекејнове смрти

Трамп забранио да се Бела кућа на било који начин огласи поводом Мекејнове смрти

27 августа 2018

АМЕРИЧКИ сенатор Џон Мекејн, који је преминуо у суботу, затражио је у свом политичком тестаменту да му на сахрани говоре бивши амерички председници Барак Обама и Џорџ Буш-Млађи, али и нагласио да не жели присуство актуелног председника САД Доналда Трампа.

У Вашингтону је, ето, чак и смрт политичка ствар.

Сенатор из Аризоне је и за живота говорио да су Трампово понашање и популистички стил супротан основним вредностима САД и светској улози коју та земља треба да има.Трамп је само написао твит поводом Мекејнове смрти.

Док су чланови његове најближе породице величали Мекејнов карактер и заслуге, он то није учинио. Асуздржана је била и Бела кућа

The Washington Post је објавио да је управо Трамп забранио да Бела кућа изда саопштење у којем се хвали Мекејнова каријера у Сенату и у војној служби.

Лист наводи да су „сарадници председничког апарата“ били предложили да се официјелним саопштењем да „висока оцена животу и хероизму сенатора Мекејна“. Прецизира да су за то били и шеф апарата Беле куће Џон Кели и њена портпаролка Сара Сандерс. Да су чак предлагали да се Мекејн назове „херојем Сједињених Држава“.

Наводно је у овом смислу похвални текст за Мекејна био Трампу предложен док је још сенатор-републиканац био жив. Председник САД је, међутим, био неумољив. Саопштио им је да ће се огласити само он и то – преко Твитера.

А на тај начин је само изразио саучешће мекејновој породици. Без оцењивања његове политичке каријере и заслуга.

По традицији, Бела кућа се оглашава поводом смрти истакнутих Американаца.

Мекејн је до краја свог живота сматрао да Трамп представља историјску аномалију.

Вероватно Трампу није опростио што је у једном разговору рекао да га не сматра америчким херојом јер је као војни пилот био оборен и провео пет година у вијетнамском заробљеништву.

The Washington Post тврди да се Трамп у последње време веома негативно односио према Мекејну. Наводно је својим помоћницима говорио да му сенатор није пријатељ, да га је „издао“ и да у Сенату САД минира „напоре администрације“.

Поводом Мекејнове смрти заставе САД над Белом кућом биле су ипак `на пола копља`.

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    БРАВО за Трампа! То што је ово псето бацило кашику није требало нигде објављивати! Овакве сподобечак и липсале заслужују САМО презир!

  2. Velika Metla says:

    БРАВО за Трампа! То што је ово псето бацило кашику није требало нигде објављивати! Овакве сподобе,чак и липсале,заслужују САМО презир!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u