ТРАМП: „Захтевам од Саудијске Арабије бесплатну нафту!“

TRAMP: „Zahtevam od Saudijske Arabije besplatnu naftu!“

21 maja 2017

Američki predsednik Donald Tramp ovog vikenda započinje svoju prvu inostranu turneju, a prva stanica biće veliki američki saveznik Saudijska Arabija.

A šta Tramp zaista misli o Saudijskoj Arabiji?

Trenutno, da je ona veliki američki saveznik. Čak je bila isključena iz njegove kontroverzne i kratke odluke o zabrani ulaska građana u SAD.

Ali, pre tri godine, Tramp je imao daleko drugačije stanovište o Saudijskoj Arabiji. Kako Internet ne zaboravlja, tako smo i došli do Trampovog mišljenja o Saudijskoj Arabiji s kraja 2014. godine kada je na njegovom omiljenom kanalu za komunikaciju, Tviteru, napisao: „Recite Saudijskoj Arabiji i ostalima šta želimo (zahtevamo)! Besplatnu naftu u narednih 10 godina ili nećemo štititi njihove privatne Boinge 747. Plaćajte“.

SAD, naravno, nisu dobile nikakvu besplatnu naftu od Saudijske Arabije, a da li će se ovaj u najmanju ruku čudni zahtev tada „samo“ eksentričnog milijardera pojaviti na stolu izmedju sada američkog predsednika i saudijskih sagovornika ne zna se.

(Luka Matić / Ekonomske vesti)

KOMENTARIJedan komentar

  1. triglav says:

    vi nama originalno ulje, koje curi iz pustinjskog peska, a mi vama originalan, obojen papir. to se zove "fer plej" između jednakih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *