ТРАМП ЗАПОЧЕО СЕЧУ И РЕЗОВЕ! Одмах после заклетве отпустио све Обамине амбасадоре, ЛГБТ популацији…

TRAMP ZAPOČEO SEČU I REZOVE! Odmah posle zakletve otpustio sve Obamine ambasadore, LGBT populaciji…

22 januara 2017

trump-inauguration 436

Nedugo pošto je Donald Tramp položio zakletvu i postao četrdeset peti predsednik SAD, otpustio je sve ambasadore, ali nije objavio imena svih njihovih naslednika, piše Indipendent.

Tramp je naredio da svi ambasadori u američkim predstavništvima u svetu napuste svoje funkcije već danas. Naravno, to su zvaničnici koje je imenovao bivši predsednik Barak Obama.

Tranzicijski tim je još 23. decembra najavio da „neće biti izuzetaka“ te da će svi ambasadori morati da napuste svoje funkcije.

Inače, uobičajena je procedura da politički imenovani ambasadori podnesu ostavku nakon dolaska nove administracije, ali nije se često dešavalo da imenovanja njihovih naslednika ne budu objavljena

Više od 80 ambasadora širom sveta su morali da napuste svoje funkcije, a ovaj potez bi mogao i da oteža odnose SAD sa nekim zemljama, posebno sa onim koje imaju „osetljive“ odnose sa Amerikom, navodi Indipendent.

To uključuje Nemačku, Veliku Britaniju, Kanadu, ali i ostale bitne saveznike. Takođe, ambasadori su smenjeni i u Kini, Japanu, Indiji te Saudijskoj Arabiji.

Proces izmene zvaničnika bi mogao potrajati, a do sada su najavljena samo neka od imenovanja. Tako je Niki Hajli zamenila Samantu Pauer na poziciji ambasadora UN.

Advokat David Fridman je postao ambasador u Izraelu, a dosadašnji guverner Ajove je imenovan na ambasadorsku poziciju u Kini.

Trampova prva žena Ivana navodno je izrazila želju da postane ambasador u Češkoj Republici. Predsednik te zemlje Milos Zeman je podržao ovakav predlog rekavši da „Amerika ne može da pošalje boljeg ambasadora u Prag.

Novi američki predsednik se tako našao na udaru američke javnosti odmah po preuzimanju funkcije, a osim ambasadorskih neimenovanja, zameraju mu i to što nije objavio imena političara koji će preuzeti funkcije u Nacionalnom veću za bezbednost SAD, ali i Ministarstvu odbrane.

Sa zvaničnog sajta Bele kuće uklonjen „tematski blok” posvećen LGBT-populaciji

Dan inauguracije Donalda Trampa noćas su priređeni tradiconalni „predsednički balovi“.

Ukupno tri.

Dva – za prilično široku publiku – u konferencijskom i izložbenom centru u Vašingtonu.

Treći, kojem prisustvuje i Tramp suprugom Melanijom, priređen je formalno u čast Oružanh snaga SAD. U zgradi Nacionalnog građevinskog muzeja.

Na specijalni kružni plesni podijum, koji se koristi za vašingtonske prdsedničke balove, prvo je izašao – prvo je izašao novi američki lider i zaplesao sa „prvom damom Amerike“.

Tradicija priređivanja „predsedničkih balova“ u SAD se sa vremenom menjala. Hari Truman je 1949. imao samo jedan bal. U čast Dvajta Ajzenhauera priređena su dva. Prilikom predsedničke inauguracije Bila Klintona bilo ih je čak 14.

Prvo ustoličenje Baraka Obame pratilo je 10 balova, ali je njegova druga inauguracija prošla sa – dva.
Svoj „bal“ u toku dana je pokušalo da priredi i deset grupa demonstranata protiv Trampove vladavine.

Međutim, do ozbiljnih i masovnih nereda nije došlo. Ponajviše zato što je u širem centru Vašingtona red obezbeđivalo čak 28.000 policajaca.

Policija je privela 217 demonstranata. Šest policajaca je zadobilo povrede različite težine.

Među demonstrantima bilo je najviše klintonovaca, anarhista i homoseksualaca. Nimalo slučajno. Prvi ne mogu da se pomire sa porazom svoje kandidatkinje za šefa države, a „seksualne manjine“ su još pre godinu i po shvatile da Tramp nije njihov predsednik.

Za to su dobile potvrdu već na dan republikančevog ustoličenja.

Večeras su sa zvaničnog sajta Bele kuće uklonjeni segmenti posvećeni LGBT-populaciji i klimatskim promenama.

Za vreme Obmine vladavine na LGBT-stranici objavljivanje su zakonodavne inicijative i sudske odluke koje su se ticale statusa i prava homoseksualaca.

Pod Obaminom vlašću su celoj Americi nametnuti istopolni brakovi. A od večeras se skraćenica LGBT na sajtu Bele kuće nigde ne može naći.

„Tematski blok“ o klimatskim promenama zamenio je Trampov plan o popravljanju situacije u energetskom sektoru SAD.

KOMENTARI12 komentara

 1. opet ja says:

  Ma samo da ispuni i 50% predizbornih obećanja biće bolje i njima i nama.

 2. Mare says:

  nece mu to dopustiti "vladari iz senke" a znamo da je tramp isto igrac rokfelera i da je je rokfeler njegov "patron". Znaci on ce "raditi" samo ono sto mu njegovi gospodari iz senke narede. A to ce biti stvaranje velikog Izraela,izgradnja Solomonovog hrama,ustolicenje Antihrista u vaKITAnu i borba protiv bivsih "hriscana" za "novi svetski poredak"

 3. Pitagora says:

  Čovek, kakav-takav, zamenio je jednog antropoida na mestu predsednika. Naravno da se sav ološ uskomešao. Odoše privilegije. Izopačenost izlazi iz mode.

 4. cile mile says:

  Mare, rekao si sta treba. Malo ko to, na zalost, razume.

 5. Za Srbiju says:

  Gledao sam inauguraciju prvih deset minuta i dalje nisam mogao. Toliko kiča i prolivenih fraza, koje nemaju veze sa istinom. Toliko zla i umišljenih idiota na jednom mestu. Bilo mi je previše. Sve zajedno jad i čemer. Sramotno.

 6. micky says:

  Moze li Tramp da smeni ovu Beogradsku bagru. Sve do jednog.

 7. Vasilije says:

  POD HITNO KRENUTI U OSLOBODJENJE KOSOVA I SJEVERNE ALBANIJE, SRBOGORE, SRPSKOG DUBROVNIKA, SRPSKE DALMACIJE, SRPSKE BOSNE, I REPUBLIKE SRPSKE KRAJINE. KUCNUO JE CAS DA SE OSTVARE VJEKOVNE TEZNJE SRPSKOG NARODA !! PA KOM OBORCI KOM OPANCI !!

 8. Vasilije says:

  DOLE PEDERLUK I LEZBIJSTVO !! DOLE SODOMA I GOMORA !!

 9. Njegosh says:

  Trump ima nesto u ocima i izrazu lica sto je jako slicno Srbima

  • kuka says:

   Svi smo mi pomalo Srbi.

 10. Stepa says:

  A sta je sa Tokijom? Kad ce mo njega osvajati? Blago tebi :)

 11. Cincilinci says:

  Siromašni će biti još siromasniji i brojniji !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *