ТРАМП ЗАПРЕТИО ФАРМАЦЕУТИМА: „Одмах да пустите лекове који лече рак и друге неизлечиве болести“

TRAMP ZAPRETIO FARMACEUTIMA: „Odmah da pustite lekove koji leče rak i druge neizlečive bolesti“

3 februara 2017

170131131726-trump-mets-pharma-ceos-540x304

Predsednik Tramp je obećao milionima američkih građana da će staviti tačku na terminalne bolesti tako što će primorati kompanije farmaceutske industrije da inovativne lekove učine dostupnim javnosti, u najkraćem mogućem roku.

Donald Tramp je rekao izvršnim direktorima nekih od najvećih američkih farmaceutskih kompanija da je došlo vreme da se puste “skriveni lekovi“ koji će staviti tačku na mnoge terminalne bolesti.

Obraćajući se grupi američkih vodećih farmaceutskih direktora, on je rekao: “Oni smisle novi lek za pacijeta koji je u terminalnoj fazi bolesti, a “FDA” kaže da ne može da odobri lek, jer ne zna da li će lek delovati.”

“Pacijenet će umreti za četiri nedelje, a oni kažu da ne žele da naštete pacijentu, ali pacijent neće živeti duže od četiri nedelje.“

On je obećao da će ubrzati proces odobravanja kako bi ozbiljno bolesni Amerikanci mogli da dobiju tretman kakav im je hitno potreban.

“Zato ćemo promeniti mnogo pravila“, izjavio je on.

Trampov nastup izgledao je kao da je započeo rat sa farmaceutskim kompanijama u zemlji, jer ih je napao za visoke cene propisanih lekova, zarekavši se da će sniziti “astronomske cene“, istovremeno kritikujući kontrole stranih cena, zbog lošeg dogovora sa Amerikom.

Republikanac je još dodao: “Kontrole stranih cena smanjuju sredstva američkih farmaceutskih kompanija za finansiranje lekova i R&D inovacije, mislim da vi vrlo dobro znate da je to veoma nepravedno prema ovoj zemlji.“

“Naša trgovinska politika će staviti akcenat na to da strane zemlje plaćaju svoj deo za lek američke proizvodnje, kako bi naše farmaceutske kompanije imale veća finansijska sredstva za ubrzanje razvoja novih lekova, i ja mislim da je to veoma važno.“

On je takođe zahtevao da velike farmaceutske kompanije vrate svoju proizvodnju u SAD– što je povezano sa njegovim pogledima na budućnost- “Amerika na prvom mestu“.

Njegova želja da se velike farmaceutske kompanije vrate na američko tlo, proizilazi i iz potrebe, da se osigura plaćanje njihog dela poreza Americi, i da time obezbedi nova radna mesta za američke radnike.

(Agencije)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lajla says:

    Zavrce im slavinu sa laznim lekovima i cepivima.Ako potopi farmakomafiju idu i bankari,tada ce pobediti soroseve bandite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *