ТРАМП ЗАПРЕТИО Фејсбуку и Твитеру

TRAMP ZAPRETIO Fejsbuku i Tviteru

19 avgusta 2018

DONALD Tramp javno je posavetovao svima koji su „opterećeni Rusijom“ da obrate pažnju na Kinu.

Preko svog Tviter-naloga ovako im se `obratio`:

„Svim glupanima koji samo motre na Rusiju ukazujem da pogledaju i na drugu stranu – na Kinu. Na kraju svega, ako budemo pametni, jaki i dobro pripremljeni – naći ćemo zajednički jezik sa svima“.Američki lider je „glupanima“ faktički nazvao savoje u SAD koji su opsesibno opterećeni „ruskim mešanjem“ u predsedničke izbore na kojima je on 2016-te pobedio Hilari Klinton.

On istragu koja se tim povodom u SAD vodi otvoreno naziva „lovom na veštice“.

Tramp je istovremeno – samo u drugom tvitu – optužio je kompanije koje rukovode društvenim mrežama za „potpuno diskriminisanje republikanaca i konzervativaca“.

„Nećemo to dozvoliti“ – napisao je.

Tviter je 15. avgusta na nedelju dana suspendovao nalog američkog „teoretičara zavera“ s krajnje desnice Aleksa Džonsa, tvrdeći da je prekršio pravila protiv podsticanja na nasilje.

Tramp međutim nije konkretno spomenuo Džonsa, ali je naveo da se „guše stavovi mnogih ljudi sa desnice“.

Tviter se prethodno našao na udaru liberala-globalista što nije sledio Fejsbuk, Epl, Jutjub i Spotifaj koji su preduzeli mere protiv Džonsa zbog „govora mržnje i siledžijskog ponašanja“.

Fejsbuk je prošle nedelje saopštio da je uklonio četiri stranice s te društvene mreže koje pripadaju Džonsu i blokirao Džonsov nalog na 30 dana zato što je više puta objavljivao sadržaje koji krše pravila o govoru mržnje i siledžijstvu.

Infovors je glavni medij preko kojeg Džons iznosi svoje teorije kao što su da je napad 11. septembra 2001. na Njujork i Vašington organizovala američka vlada ili da su masakr u školi u Konektikatu, krajem 2012, kada je ubijeno 26 dece i odraslih, lažirale levičarske snage kako bi se uvela kontrola oružja.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Deda Micko says:

    Ove sto bazaju i gube vreme na tviteru i fejsbuku treba poslati u kukuruzna polja. Korist bi bila obostrana.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *