ТРАМП ЗОВЕ ПУТИНА У БЕЛУ КУЋУ! Москва одговорила

TRAMP ZOVE PUTINA U BELU KUĆU! Moskva odgovorila

2 aprila 2018

Predsednik SAD Donald Tramp tokom telefonskog razgovora sa Vladimirom Putinom koji je održan 20. marta predložio je da se bilateralni sastanak dvojice predsednika održi u Vašingtonu, saopštio je pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov.

„Ako sve bude kako treba, nadam se da Amerikanci neće odbiti predlog da se razgovara o mogućem održavanju samita. Kada su naši predsednici razgovarali telefonom, Tramp je predložio da se prvi sastanak održi u Vašingtonu, u Beloj kući“, rekao je Ušakov na brifingu za novinare.

Pritom, on je naveo da nije bilo pomena da se taj sastanak održi u prvoj polovini godine.

„Ne, o tome nije bilo govora. To je veoma pozitivna ideja, ali zasad nije bilo govora“, odgovorio je na pitanje novinara.

Rusija očekuje da će vremenom, kada SAD prekinu korake zbog „slučaja Skripalj“, Moskva i Vašington preći na konstruktivni dijalog, rekao je Ušakov.

Turski tok

Realizacija projekta gasovoda „Turski tok“ ide po planu, rekao je novinarima Ušakov.

„Radovi na izgradnji gasovoda ’Turski tok‘ idu dobro, većinom su dobijene dozvole potrebne za realizaciju projekta. Realizacija ide po planu“, rekao je Ušakov.

On je podsetio da gasovod čine dva kraka. Isporuke prvim krakom će ići za turske potrošače, a drugim — na granicu sa Turskom za EU.

S-400

Rusija preduzima napore da zadovolji molbu Turske o smanjenju rokova isporuka S-400, rekao je pomoćnik ruskog predsednika.

„To pitanje, kao što znate, pokrenula je turska strana. Lavrov je na njega već odgovorio. Koliko znam, naša strana će preduzeti napore da usliši molbu turske strane“, odgovorio je Ušakov na pitanje novinara o mogućnosti smanjenja rokova isporuka S-400 Turskoj.

(rs.sputniknews.com)

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Samo neka ode u fašington ako je lud, zar treba da ih nagradi za sve svinjarije koje rade već mesecima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *