ТРАМПОВ ЧОВЕК КОД ВУЧИЋА: Ево какву поруку је донео и шта тражи

TRAMPOV ČOVEK KOD VUČIĆA: Evo kakvu poruku je doneo i šta traži

8 marta 2019

Podsekretar u američkom Stejt departmentu Dejvid Hejl pozvao je danas, u razgovoru s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na ukidanje taksi koje je Priština uvela na srpsku robu, ali i zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga, objavila je Ambasada SAD u Beogradu na svom Tviter nalogu povodom susreta sa šefom srpske države.

„SAD pozivaju na ukidanje tarifa, zaustavljanje obostranih provokacija i nastavak dijaloga. Podsekretar Hejl u razgovoru s predsednikom naglašava da SAD cene partnerstvo sa Srbijom i žele da izgrade još snažnije odnose“, napisano je uz fotografiju sa današnjeg sastanka na Andrićevom vencu.Hejl je uoči dolaska u Beograd rekao da postoji šansa da se ove godine postigne dogovor Beograda i Prištine, i naglasio da SAD neće davati recept za rešenje.

On je u Beograd doputovao dan pošto je prištinski parlament usvojio platformu za dijalog s Beogradom, koja, međutim, onemogućava postizanje kompromisno rešenje, preneo je Tanjug.

Kako je ranije najavio Stej department, Hejl će u Prištini razgovarati s prištinskim liderima o, kako se navodi, „istorijskoj šansi da se postigne sveobuhvatni sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom“, te o traženju mogućnosti za postizanje dogovora.

KOMENTARI3 komentara

  1. Ivana says:

    Obostrane provokacije koje su to provokacije sa srpske strane koja na sve kukavički ćuti? Da smo hrabar narod ko Hrvati ili Albanci drugaćije bi pričali Amerika i EU s kukavicama samo naredbe ajde vođo izvršavaj tuđe želje protiv volje svog naroda. Koji su to ljudi koji su u SNS-u i koji mogu podržati rastakanje Srbije a da ih ni malo SRCE ne zaboli bednici.

  2. Anti Bot says:

    Sad ce njemu vucic objasniti na sta je mislio kad je rekao da je "pametan jer je podrzao klintonovu na izborima za predsednika USA".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *