ТРАМПОВ ЧОВЕК ПРЕНЕО ПОРУКУ: Председник САД се обратио Београду и Приштини!

TRAMPOV ČOVEK PRENEO PORUKU: Predsednik SAD se obratio Beogradu i Prištini!

23 oktobra 2020

Funkcioner Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Rajan Tali preneo je drugim učesnicima Beogradskog bezbednosnog foruma poruku američkog predsednika Donalda Trampa Beogradu i Prištini da nastave da rade na realizaciji sporazuma iz Vašingtona.

Tramp veruje da ekonomska saradnja može doprineti boljim odnosima dve strane, rekao je Tali, inače zamenik pomoćnika direktora Saveta za nacionalnu bezbednost SAD za Evropu i Rusiju.On je, na onlajn panelu, na kojem su učestvovali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić i kosovski premijer Avdulah Hoti, rekao da je predsednik SAD, posle 20 godina ograničenog napretka u odnosima dve strane, rešio da u središte procesa normalizacije njihovih odnosa stavi ekonomiju.

– Predsednik snažno veruje u čvrste ekonomske veze između Beograda i Prištine, ukljucucjući privredni rast i stvaranje radnih mesta – rekao je Tali na panelu pod nazivom „Beograd-Priština, nema rešenja bez poverenja“.

Potrebno je izgraditi poverenje između dva partnera, a nedostatak formalnih ekonosmkih kanala između Beograda i Prištine je komplikovalo i najprostije transakcije počevši od čekanja na prelazima ili nedostatak saoraćajnih veza, ukazao je Tali.

On je istakao da je to sve uticalo na odnose, na odliv mozgova , što takođe utiče i na zapošljavanje.

U Vašingtonu su, kaže, pomenuti glavni koraci koji treba da se preduzmu i da su oba lidera pokazala veliku hrabrost i posvećenost obavezama.

Podseća i da je američka delegacija posetila Beograd i Prištinu, kako bi učinila operativnim ciljeve od 4. septembra.

Oni su sad otvorili kancelariju u Beogradu, a postoji još jedan tim u Beogradu koji radi sa drjugim predstavnicima američke administracije i bave se pitanjem energetike i da pomognu u pitanju energetske diversifikacije kao značajnom bezbednosnom pitanju, rekao je Tali.Zahvalio je kolegama iz Evrope i rekao da ih SAD podstiče da dalje rade na razvoju ekonomskih odnosa.

Kaže da su bili i u bliskom kontaktu sa kolegama iz Evrope i da će rado nastaviti da podržavaju Beograd i Prištinu tokom izgradnje ekonomskog poverenja .

– Nadamo se da ćemo stvoriti potrebne uslove da dva lidera reše te već dugo prisutne izazove – zaključio je Tali.

KOMENTARI6 komentara

 1. Rista says:

  Pa jeste, jeste...Amerikanci nama žele dobro i to još kao nebeskom narodu. Usput, već su nam sručili sneba pozdrave a sada nam kao tepaju. Koja crna ekonomija kada nam sve pokradoše gadovi i jedne i druge strane i umpar strane. To umpar su naši neo fašistički kapitalisti o kojima se više nigde ne sme pisati. Ima ih daleko više u Rusiji, ali je i veća brate mili. Američki sistem. Prvo zaričeš, pa na sud pa davež pa pune novine i onda ...odjenom tajac. Koga nema u medijima, taj narod ne sekira. I tako to. Pa voleli nas svi redom i Klinton i Buš i Obama pa sada i tramp, ali svi traže da se odreknemo naše Svete Zemlje i da je damo njima za bazu a podmuklim i genocidnim Albancima kao državu. Ma jeste, brate, žele nam dobro.Rasturaju nas na tenane i još nam tepaju. Sadizam i ništa drugo.

 2. Kosovac says:

  Jadni ste Srbi, dosta jadni, kada vas u vašoj kući uči ponašanju Beogradski Bezbednosni Forum (BSF). Taj forum je ona grupa NVO bitangi pod vođstvom sorošoida Sonje Liht i Ive Vejvode, kada je onomad na njihovoj satanističkoj sesiji Konuzin zapitao: „Ima li ovde nekog Srbina“? Čuješ, Nevladina Neprofitna organizacija, a njoj izveštaj podnosi funkcioner Saveta za nacionalnu bezbednost SAD. ……………Taj Beogradski Bezbednosni Forum predstavlja krem antisrpskog šljama, u organizaciji jake Pete kolone pod nazivom NVO – Beogradski Centar za Bezbednosnu Politiku, i Evropski Pokret u Srbiji. I šta, taj šljam odlučuje o „pomirenju“ Beograda i Prištine?

  • test01 says:

   Sve je to tacno - Srbija je okupirana sa okupacionom gnjidom koga su postavili na vlast da radi za njih i unistava Srbiju !

   • Kosovac says:

    @ test01, …..Kolega, Nije Srbija okupirana samo sa tom gnjidom. Srbija je okupirana sa još 2000 okupacionih gnjida – ne računajući u to novinare koji su obični psi lutalice, pa sem indoktrinacije ne predstavljaju neki veliki problem. Kada bi sve te gnjide neko dobro isprašio, tada bi moglo da se krene sa oporavkom države Srbije i svih naroda (ljudi) koji žive u njoj. Ali, teško je udariti na nekoga ko ima iza leđa NATO pakt sa najsavremenijim naoružanjem. I koji je u stanju da drži okupirane sve države Evropske Unije, a da su one manje od makovog zrna. ……………Mogla bi Srbija da se malo žrtvuje i bude primer drugima koji jedva čekaju da povećaju front borbe protiv Sorošoidnog Globalnog Liberalizma. I da posle svi stanu čizmom sorošoidnoj aždaji za vrat.

 3. Nine says:

  Pomoći će nam u enegretskoj diversifikaciji kao značajnom bezbednosnom pitanju. Naravno bezbednost se odnosi na njih jer će im Srbija plaćati gas tri puta skuplje nego ruski. Što će isključenjem ruskog gasa Srbija istog momenta morati ugasiti sva postrojenja koja koriste gas kao energent nije to njihova briga. Šta će njima Petrohemija, RTB Bor, Železara Smederevo (tamo su odavno završili posao i otišli, ostavljajući pozamašan dug). Grejanje već danas nema deo Zemuna i Novog Beograda, a neće ga imati niko, jer domaćeg gasa niti ima dovoljno niti ima kaloričnu vrednost čak i za grejanje. O ceni gasa izlišno je i pričati. Hoće li ga plaćati oni koji su pre nekoliko dana u nepreglednim kolonama sa praznim plastičnim kanticama stajali ispred narodne kuhinje kod Vukovog spomenika? Biće drva za grejanje ako ih uvezemo iz drugih zemalja, jer svoju šumu nemilosrdno uništavamo golom sečom, čak i u nacionalnim parkovima, jer treba nezajažljiva i bahata vlast graditi odmarališta na Kopaoniku i Fruškoj gori, a Boga mi pored uništavanja drveća na Kalemegdanu okomili su se i na Košutnjak. Drvored koji koristi kao zaštitni pojas uz put između Vrbasa i Odžaka isekli su na visinu manju od dva metra, a kako oni koji se razumeju u to tvrde to se radi zbog nesmetanog prostiranja elektromagnetskih talasa za 5G mrežu. Važna je brzima interneta a sve drugo nam je manje važno. Oni koji i ne znaju šta je internet i pametni telefon greju se gledajući vrele scene učesnika u rijaliti programima u kojima najgori pune dve godine krkaju kao da slave krsnu slavu. Zar neki portali ne objaviše da se za učešće u rijaliti programu prijavilo 75.000 osoba dok se u prvi razred osnovne škole u čitavoj Srbiji upisalo samo 60.000 dece. Važno je da nam je rast BDP najveći u Evropi po priči "velikog vođe" i statistici Miladina Kovačevića, a što to u autorskom tekstu za časopis Banker demantuje i guvernerka Jorgovanka Tabaković, navodeći da će Srbija ove godine zabeležiti pad društvenog proizvoda za 1.5%, dok ekonomski eksperti predviđaju da će pad iznositi celih 3% šta je to briga i njega i one koji preko njegovih medija svakodnevno lažu narod. Tuđa ruka svrab ne češe, a njih ne svrbi.

  • Kosovac says:

   @ Nine, …..Energetska Diversifikacija, šta je to? Za taj izraz si čuo prvi put pre manje od mesec dana. Ako ustvrdiš da si čuo ranije, obavezno mi javi kada to ranije. To je izraz sorošoidnog novogovora i ne piše se „diversifikacija“, piše se i izgovara „diverzifikacija“ – diverzija – razumeš? ……………Energetska Diverzifikacija, to mu dođe kao proizvodnja energije iz Različitih, Raznolikih, Raznovrsnih resursa. Tako sorošoidi objašnjavaju taj izraz. U Rečniku stranih reči i izraza Vujaklija, reč Diversifikacija ne postoji. Postoji reč Diverzifikacija i ona je prevedena kao: menjanje, različitost, promena, unošenje promena. I sada se svi mi pitamo, zašto Ameriku i njenog predsednika zabole krivak zato što Srbija nema „diverziju“ u svojoj proizvodnji energije? Takođe se svi mi pitamo, Zašto Evropsku Uniju zabole krivak zato što Srbija nema „diverziju“ u svojoj proizvodnji energije? Možda ih krivak boli zato što Srbija ima uspešnu proizvodnju električne energije iako nije dopustila nikakvu diverziju te proizvodnje? Pa su zato angažovali Evropsku Ekološku Bandu (EEB – Europien Ekologishe Banditen) da kao malo pripomogne bombardovanjem srpskih korisnih idiota sa Biološkim Diverzitetom (Biodiverzitet) koji je u opasnosti izgradnjom Mini HE. A o Termoelektranama, to se ne postavlja kao pitanje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *