ТРАМПОВ ЧОВЕК ПРЕНЕО ПОРУКУ: Председник САД се обратио Београду и Приштини!

ТРАМПОВ ЧОВЕК ПРЕНЕО ПОРУКУ: Председник САД се обратио Београду и Приштини!

23 октобра 2020

Функционер Савета за националну безбедност САД Рајан Тали пренео је другим учесницима Београдског безбедносног форума поруку америчког председника Доналда Трампа Београду и Приштини да наставе да раде на реализацији споразума из Вашингтона.

Трамп верује да економска сарадња може допринети бољим односима две стране, рекао је Тали, иначе заменик помоћника директора Савета за националну безбедност САД за Европу и Русију.



Он је, на онлајн панелу, на којем су учествовали и председник Србије Александар Вучић и косовски премијер Авдулах Хоти, рекао да је председник САД, после 20 година ограниченог напретка у односима две стране, решио да у средиште процеса нормализације њихових односа стави економију.

– Председник снажно верује у чврсте економске везе између Београда и Приштине, укљуцуцјући привредни раст и стварање радних места – рекао је Тали на панелу под називом „Београд-Приштина, нема решења без поверења“.

Потребно је изградити поверење између два партнера, а недостатак формалних еконосмких канала између Београда и Приштине је компликовало и најпростије трансакције почевши од чекања на прелазима или недостатак саораћајних веза, указао је Тали.

Он је истакао да је то све утицало на односе, на одлив мозгова , што такође утиче и на запошљавање.

У Вашингтону су, каже, поменути главни кораци који треба да се предузму и да су оба лидера показала велику храброст и посвећеност обавезама.

Подсећа и да је америчка делегација посетила Београд и Приштину, како би учинила оперативним циљеве од 4. септембра.

Они су сад отворили канцеларију у Београду, а постоји још један тим у Београду који ради са дрјугим представницима америчке администрације и баве се питањем енергетике и да помогну у питању енергетске диверсификације као значајном безбедносном питању, рекао је Тали.



Захвалио је колегама из Европе и рекао да их САД подстиче да даље раде на развоју економских односа.

Каже да су били и у блиском контакту са колегама из Европе и да ће радо наставити да подржавају Београд и Приштину током изградње економског поверења .

– Надамо се да ћемо створити потребне услове да два лидера реше те већ дуго присутне изазове – закључио је Тали.

KOMENTARI



6 коментара

 1. Риста says:

  Па јесте, јесте...Американци нама желе добро и то још као небеском народу. Успут, већ су нам сручили снеба поздраве а сада нам као тепају. Која црна економија када нам све покрадоше гадови и једне и друге стране и умпар стране. То умпар су наши нео фашистички капиталисти о којима се више нигде не сме писати. Има их далеко више у Русији, али је и већа брате мили. Амерички систем. Прво заричеш, па на суд па давеж па пуне новине и онда ...одјеном тајац. Кога нема у медијима, тај народ не секира. И тако то. Па волели нас сви редом и Клинтон и Буш и Обама па сада и трамп, али сви траже да се одрекнемо наше Свете Земље и да је дамо њима за базу а подмуклим и геноцидним Албанцима као државу. Ма јесте, брате, желе нам добро.Растурају нас на тенане и још нам тепају. Садизам и ништа друго.

 2. Косовац says:

  Јадни сте Срби, доста јадни, када вас у вашој кући учи понашању Београдски Безбедносни Форум (BSF). Тај форум је она група НВО битанги под вођством сорошоида Соње Лихт и Иве Вејводе, када је ономад на њиховој сатанистичкој сесији Конузин запитао: „Има ли овде неког Србина“? Чујеш, Невладина Непрофитна организација, а њој извештај подноси функционер Савета за националну безбедност САД. ……………Тај Београдски Безбедносни Форум представља крем антисрпског шљама, у организацији јаке Пете колоне под називом НВО – Београдски Центар за Безбедносну Политику, и Европски Покрет у Србији. И шта, тај шљам одлучује о „помирењу“ Београда и Приштине?

  • test01 says:

   Sve je to tacno - Srbija je okupirana sa okupacionom gnjidom koga su postavili na vlast da radi za njih i unistava Srbiju !

   • Косовац says:

    @ test01, …..Колега, Није Србија окупирана само са том гњидом. Србија је окупирана са још 2000 окупационих гњида – не рачунајући у то новинаре који су обични пси луталице, па сем индоктринације не представљају неки велики проблем. Када би све те гњиде неко добро испрашио, тада би могло да се крене са опоравком државе Србије и свих народа (људи) који живе у њој. Али, тешко је ударити на некога ко има иза леђа НАТО пакт са најсавременијим наоружањем. И који је у стању да држи окупиране све државе Европске Уније, а да су оне мање од маковог зрна. ……………Могла би Србија да се мало жртвује и буде пример другима који једва чекају да повећају фронт борбе против Сорошоидног Глобалног Либерализма. И да после сви стану чизмом сорошоидној аждаји за врат.

 3. Nine says:

  Pomoći će nam u enegretskoj diversifikaciji kao značajnom bezbednosnom pitanju. Naravno bezbednost se odnosi na njih jer će im Srbija plaćati gas tri puta skuplje nego ruski. Što će isključenjem ruskog gasa Srbija istog momenta morati ugasiti sva postrojenja koja koriste gas kao energent nije to njihova briga. Šta će njima Petrohemija, RTB Bor, Železara Smederevo (tamo su odavno završili posao i otišli, ostavljajući pozamašan dug). Grejanje već danas nema deo Zemuna i Novog Beograda, a neće ga imati niko, jer domaćeg gasa niti ima dovoljno niti ima kaloričnu vrednost čak i za grejanje. O ceni gasa izlišno je i pričati. Hoće li ga plaćati oni koji su pre nekoliko dana u nepreglednim kolonama sa praznim plastičnim kanticama stajali ispred narodne kuhinje kod Vukovog spomenika? Biće drva za grejanje ako ih uvezemo iz drugih zemalja, jer svoju šumu nemilosrdno uništavamo golom sečom, čak i u nacionalnim parkovima, jer treba nezajažljiva i bahata vlast graditi odmarališta na Kopaoniku i Fruškoj gori, a Boga mi pored uništavanja drveća na Kalemegdanu okomili su se i na Košutnjak. Drvored koji koristi kao zaštitni pojas uz put između Vrbasa i Odžaka isekli su na visinu manju od dva metra, a kako oni koji se razumeju u to tvrde to se radi zbog nesmetanog prostiranja elektromagnetskih talasa za 5G mrežu. Važna je brzima interneta a sve drugo nam je manje važno. Oni koji i ne znaju šta je internet i pametni telefon greju se gledajući vrele scene učesnika u rijaliti programima u kojima najgori pune dve godine krkaju kao da slave krsnu slavu. Zar neki portali ne objaviše da se za učešće u rijaliti programu prijavilo 75.000 osoba dok se u prvi razred osnovne škole u čitavoj Srbiji upisalo samo 60.000 dece. Važno je da nam je rast BDP najveći u Evropi po priči "velikog vođe" i statistici Miladina Kovačevića, a što to u autorskom tekstu za časopis Banker demantuje i guvernerka Jorgovanka Tabaković, navodeći da će Srbija ove godine zabeležiti pad društvenog proizvoda za 1.5%, dok ekonomski eksperti predviđaju da će pad iznositi celih 3% šta je to briga i njega i one koji preko njegovih medija svakodnevno lažu narod. Tuđa ruka svrab ne češe, a njih ne svrbi.

  • Косовац says:

   @ Nine, …..Енергетска Диверсификација, шта је то? За тај израз си чуо први пут пре мање од месец дана. Ако устврдиш да си чуо раније, обавезно ми јави када то раније. То је израз сорошоидног новоговора и не пише се „диверсификација“, пише се и изговара „диверзификација“ – диверзија – разумеш? ……………Енергетска Диверзификација, то му дође као производња енергије из Различитих, Разноликих, Разноврсних ресурса. Тако сорошоиди објашњавају тај израз. У Речнику страних речи и израза Вујаклија, реч Диверсификација не постоји. Постоји реч Диверзификација и она је преведена као: мењање, различитост, промена, уношење промена. И сада се сви ми питамо, зашто Америку и њеног председника заболе кривак зато што Србија нема „диверзију“ у својој производњи енергије? Такође се сви ми питамо, Зашто Европску Унију заболе кривак зато што Србија нема „диверзију“ у својој производњи енергије? Можда их кривак боли зато што Србија има успешну производњу електричне енергије иако није допустила никакву диверзију те производње? Па су зато ангажовали Европску Еколошку Банду (EEB – Europien Ekologishe Banditen) да као мало припомогне бомбардовањем српских корисних идиота са Биолошким Диверзитетом (Биодиверзитет) који је у опасности изградњом Мини ХЕ. А о Термоелектранама, то се не поставља као питање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u