ТРАМПОВ ЧОВЕК РЕАГОВАО НА ПРОВОКАЦИЈЕ: Гренел демантовао да Американци подржавају план о размени територија између Србије и тзв. Косова!

TRAMPOV ČOVEK REAGOVAO NA PROVOKACIJE: Grenel demantovao da Amerikanci podržavaju plan o razmeni teritorija između Srbije i tzv. Kosova!

19 februara 2020

Specijalni izaslanik predsednika SAD Donald Trampa za dijalog Beograda i Prištine na „Tviteru“ je demantovao postojanje američkog plana za „brzo rešavanje“ kosovskog pitanja.

Ričard Grenel je na Tviteru napisao da su navodi portala EU Obzerver o tome da SAD promovišu ideju „brzog rešenja“ kosovskog pitanja – lažna vest.„Ja sam za ono što se dogovore dve strane – fokusiran sam na ekonomski razvoj, a ne na politiku“, napisao je specijalni izaslanik predsednika SAD reagujući na navode EU Obzervera.

EU Obzerver je u pomenutom tekstu naveo da su SAD „i dalje otvorene za razmenu teritorija između Kosova i Srbije“ iako se Nemačka protivi toj ideji.

Portal u tekstu citira i specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Metjua Palmera koji je rekao da je „na stranama da utvrde parametre dijaloga“.

(RTS)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kostakos says:

    Razmena teritorije : Lopov i zrtva kradje menjaju deo ukradenog novca za deo novca šta je ostalo zrtvi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *