„ТРАМПОВ ЧОВЕК“ СТИЖЕ У БЕОГРАД: Ево шта ће тражити од Србије!

„ТРАМПОВ ЧОВЕК“ СТИЖЕ У БЕОГРАД: Ево шта ће тражити од Србије!

7 марта 2019

Амерички подсекретар за политичке послове Дејвид Хејл рекао је да постоји шанса да се ове године постигне договор Београда и Приштине.

Он је истакао и да решење мора допринети дугорочној стабилности у региону.„Постоји шанса да се ове године постигне свеобухватно решење, али само ако се прво настави дијалог (…) САД неће давати рецепт за решење. Верујемо да оно мора бити применљиво и на Kосову и у Србији и мора допринети дугорочној стабилности региона“, рекао је Хејл за лист Данас.

Он је такође позвао на укидање такси које су власти у Приштини увеле на робу из Србије.

Хејл је такође изразио подршку САД евроинтеграцијама Србије и рекао да нико не присиљава Србију да уђе у НАТО.

„САД у потпуности поштују неутралност Србије и поздрављају партнерство које је Србија изградила с НАТО као и њено активно учешће у Партнерству за мир“, навео је амерички званичник.

Говорећи о извештају Фридом хауса у ком је Србија стављена међу „делимично слободне земље“, Хејл је рекао да ће током процеса евроинтеграција Србија морати да достигне стандарде ЕУ, пре свега на пољу владавине права.

Подсекретар за политичка питања САД посетиће Београд у петак, 8. марта ;где ће са српским званичницима разговарати о билатералним односима и заложити се за повратак дијалогу о нормализацији односа са Kосовом.

Хејл ће након тога посетити Kосово 9. марта и затражити постизање свеобухватног споразума са Србијом.

KOMENTARI4 коментара

 1. slobo says:

  Postujete neutralnost Srbije isto kao sto postujete CJELOVITOST Srbije .Ma premazani ste svakakvim bojama .Ko vam moze vjerovat kad optimate I kradete .Ukrali ste sada od Venecule milijarde .Od svakoga kradete pa nek vam svijet vjeruje.

 2. samostalan says:

  Niti si pozvan, niti si ikome potreban. Crvi ti kolo igrali, u svim organima.

 3. opet ja says:

  Može samo da traži Vučku i njegovoj kriminalno izdajničkoj družini. Od nas koji činimo većinu od Srbije neće dobiti ništa. Da ova vlast vredi, ne bi ga ni pustili u Srbiju.

 4. Ivana says:

  Traži što više Vučko i SNS će vam dati i više no šta tražite kao i Hrvatima u Srbiji dok za Srbe u Hrvatskoj niti ne pita zašta u XXI stoleću žive bez struje, vode i puteva. E to je predsednik samo čiji?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u