„ТРАМПОВ ЧОВЕК“ СТИЖЕ У БЕОГРАД: Ево шта ће тражити од Србије!

„TRAMPOV ČOVEK“ STIŽE U BEOGRAD: Evo šta će tražiti od Srbije!

7 marta 2019

Američki podsekretar za političke poslove Dejvid Hejl rekao je da postoji šansa da se ove godine postigne dogovor Beograda i Prištine.

On je istakao i da rešenje mora doprineti dugoročnoj stabilnosti u regionu.„Postoji šansa da se ove godine postigne sveobuhvatno rešenje, ali samo ako se prvo nastavi dijalog (…) SAD neće davati recept za rešenje. Verujemo da ono mora biti primenljivo i na Kosovu i u Srbiji i mora doprineti dugoročnoj stabilnosti regiona“, rekao je Hejl za list Danas.

On je takođe pozvao na ukidanje taksi koje su vlasti u Prištini uvele na robu iz Srbije.

Hejl je takođe izrazio podršku SAD evrointegracijama Srbije i rekao da niko ne prisiljava Srbiju da uđe u NATO.

„SAD u potpunosti poštuju neutralnost Srbije i pozdravljaju partnerstvo koje je Srbija izgradila s NATO kao i njeno aktivno učešće u Partnerstvu za mir“, naveo je američki zvaničnik.

Govoreći o izveštaju Fridom hausa u kom je Srbija stavljena među „delimično slobodne zemlje“, Hejl je rekao da će tokom procesa evrointegracija Srbija morati da dostigne standarde EU, pre svega na polju vladavine prava.

Podsekretar za politička pitanja SAD posetiće Beograd u petak, 8. marta ;gde će sa srpskim zvaničnicima razgovarati o bilateralnim odnosima i založiti se za povratak dijalogu o normalizaciji odnosa sa Kosovom.

Hejl će nakon toga posetiti Kosovo 9. marta i zatražiti postizanje sveobuhvatnog sporazuma sa Srbijom.

KOMENTARI4 komentara

 1. slobo says:

  Postujete neutralnost Srbije isto kao sto postujete CJELOVITOST Srbije .Ma premazani ste svakakvim bojama .Ko vam moze vjerovat kad optimate I kradete .Ukrali ste sada od Venecule milijarde .Od svakoga kradete pa nek vam svijet vjeruje.

 2. samostalan says:

  Niti si pozvan, niti si ikome potreban. Crvi ti kolo igrali, u svim organima.

 3. opet ja says:

  Može samo da traži Vučku i njegovoj kriminalno izdajničkoj družini. Od nas koji činimo većinu od Srbije neće dobiti ništa. Da ova vlast vredi, ne bi ga ni pustili u Srbiju.

 4. Ivana says:

  Traži što više Vučko i SNS će vam dati i više no šta tražite kao i Hrvatima u Srbiji dok za Srbe u Hrvatskoj niti ne pita zašta u XXI stoleću žive bez struje, vode i puteva. E to je predsednik samo čiji?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *