Трампов емисар за Украјину Кијеву: Не нападајте Донбас – уништиће вас Русија

Trampov emisar za Ukrajinu Kijevu: Ne napadajte Donbas – uništiće vas Rusija

25 septembra 2017

SEĆATE li se one dvojice Rusa – takozvanih prankera sa pseudonimima Leksus i Vovan – koji su nedavno baš ispreskakali Mila Đukanovića i Duška Markovića, razgovarajući sa njima kao „Petar Porošenko“ i „Vladmir Grojsman“, a da Dukljani uopšte bili svesni da ih „navlače“?

E, jedan od njih – Leksus, odnosno – Aleksej Stoljarov – na sličan način je navukao i premazanog američkog emisara za Ukrajinu Kurta Volkera. I, „izmuzao“ ga.

Pozvao ga je, predstavivši se kao „Aleksandar Turčinov“. A to je jedan od glavnih zaverenika i pučista iz 2014-te koji je sada na funkciji sekretara ukrajinskog Saveta za nacionalnu bezbednost. I jedan od glavnih američkih agenata uticaja u Kijevu.

Uzalud je taj savet objavio da se Volker nije dao prevariti i da je navodno „pročitao igru“. Sve je proteklo ovako.

Leksus i Vovan

Leksus je ispričao: „Razgovarali smo sa Volkerom ceo sat. Bio je to moćan razgovor“.

Zamislite, „muzli“ premazanog Amera ceo sat!

A Leksus je još otkrio i kako je to izgledalo:

„Naš Turčinov je uveravao Volkera da je vreme da Ukrajina konačno započne ofanzivu na Donbas. Predočavao mu je: Nemamo čelične nerve! Morati dati lekciju Rusiji! A Volker mu je kategorički oponirao: Ne pokušavajte ni u kom slučaju! Ne činite to! Rusija će vas uništiti! Vi znate našu poziciju. Mi je se držimo i povodom Ukrajine i povodom Sirije. Vodite računa“.

Leksus naglašava da bi Volker i po završetku razgovora ostao u blaženom neznanju, odnosno – da bi verovao da je zaista razgovarao sa Turčinovom, da „Turčinov“ nije odlučio i da se malo našali:

„Pitao sam ga: Zašto ne štitite Čunga-Čungu? On je uzvratio pitanjem: A šta je to?Odgovorio sam mu: To je čudo-ostrvo gde se živi lako i prosto. Volker je na to rekao da ostrva nisu u njegovoj nadležnosti. U tom momentu mu je, po svemu sudeći, i sinulo da se sa njim malo poigravamo. Samo, bilo je prekasno. Sve smo snimili“.

Stoljarov naglašava da je Volker jasno prodemonstrirao „Turčinovu“ da Sjedinjene Države neće podržati novu vojnu avanturu Kijeva, a i da se neće mešati kada ta avantura doživi krah.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *