ТРАМПОВ ИЗАСЛАНИК СТИГАО НА БАЛКАН! Сада се очекује хаос!

TRAMPOV IZASLANIK STIGAO NA BALKAN! Sada se očekuje haos!

13 marta 2018

Pomoćnik američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Ves Mičel upozorio je u Prištini na „destruktivnu ulogu“ Rusije na Balkanu.

On je optužio Moskvu da „potkopava“ demokratske institucije u tom regionu, prenosi agencija Frans pres.

„Vidimo da Rusija igra sve destruktivniju ulogu u velikom delu Balkana baveći se dezinformacijama, podrivajući demokratske institucije“, rekao je Mičel. On je dodao da su SAD „jasno rekle Rusima“ da to nije u njihovom interesu ni u interesu ljudi u regionu, navodi francuska agencija.

Američki diplomata je izrazio zadovoljstvo zato što je prvu posetu regionu počeo posetom Kosovu.

„Kosovo ima dobre odnose sa SAD i oni će se i dalje produbljivati. SAD se zalažu za demokratsko Kosovo. Želim da vam kažem da ćemo sledeće godine imati aktivniju ulogu“, kazao je Mičel.

Visoko je ocenio dostignuća Kosova za deset godina nezavisnosti i zatražio veće angažovanje Kosova u dijalogu sa Srbijom, naglasivši potrebu da sporazum o demarkaciji granice sa Crnom Gorom dobije epilog.

„U ovim pitanjima samo Kosovo može da rešava svoju budućnost“, rekao je Mičel.

On je kazao da niko ne može da ima pravo veta na transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u Oružane snage i da će njegova zemlja nastaviti da podržava tu transformaciju.

Predsednik Kosova Hašim Tači je rekao da je sa Mičelom razgovarao o pitanjima koja se odnose na Kosovo.

„Sastanak je bio prijateljski i konstruktivan. Obavezao sam se da Kosovo aktivno i odgovorno radi na konsolidaciji države. SAD su bile i ostale strateški partner Kosova“, kazao je Tači.

Dodao je kako je zahvalan predsedniku SAD Donaldu Trampu za sve što čini za Kosovo.

„Preneo sam da smo opredeljeni da se što pre okonča demarkacija granice sa Crnom Gorom. Kažem vam da će se to pitanje zatvoriti narednih dana“, rekao je Tači i dodao da je sa Mičelom razgovarao i o dijalogu o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije.

Mičel će se sastati i sa premijerom Ramušom Haradinajem, kao i s drugim političarima i predstavnicima civilnog društva Kosova.

KOMENTARI3 komentara

  1. Miraš says:

    Sva legla terorizma i kriminala u svetu mogu da računaju još i na politički uspeh uz velike simpatije, prijateljstvo i podršku zvaničnog Vašingtona. U svemu tome ko je glavni? Dlan Amerikanca okrenut ka dole znači nadmoć, dominaciju, držanje ili preuzimanje kontrole, dok Tačijev dlan okrenut prema gore znači podredjivanje.

  2. Velika Metla says:

    Sotonisti naci-čemerikanci,isto kao i njihov gazda sotona,likuju,i čine svako zlo Božjem stvoru,čoveku,"znajući da mu je još malo vremena ostalo"!

  3. Taipova Češma says:

    Opet nekakav pomoćnik zamenika.A naši postrojeni,pod konac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *