ТРАМПОВ ПРЕДЛОГ ШОКИРАО: Треба продати…

ТРАМПОВ ПРЕДЛОГ ШОКИРАО: Треба продати…

14 јула 2020

Након што је разорни ураган „Марија“ прошао кроз Порторико 2017. године, председник САД Доналд Трамп је предложио да се острво прода, наводи „Њујорк тајмс“, позивајући се на Елен Дјук, која је у то време обављала функцију министарке унутрашње безбедности. Она је истакла да је у почетку шеф Беле куће више размишљао као бизнисмен.

Према њеним речима, она је била обесхрабрена када је шеф Беле куће предложио „продају острва“ или „да се ослободе ове активе“. А то се догодило баш када jе Порторико покушао да се опорави од природне катастрофе.„Знате, председник је у почетку више размишљао као бизнисмен“, истакла је Елен Дјук. „Можемо ли снабдевање електричном енергијом пребацити на аутсорсинг? Можемо ли продати ово острво? Или га се ослободити?“

Она је истакла и да се, након што је Трамп предложио идеју о продаји Порторика, о овом питању никада није озбиљно размишљало или расправљало.

Бивша в.д. министра унутрашње безбедности је постала још један званичник на високом положају, који је одлучио да проговори о нелагодности, а понекад и о шоку који је изазивао рад у администрацији Трампа.

Као и бивши министар одбране Џејмс Матис, она пажљиво бира речи, истиче „Њујорк тајмс“. И као бивши саветник за националну безбедност Џон Болтон, који је објавио књигу под називом „Соба где се све догађало: Мемоари из Беле куће“, Дјук каже да није спремна да се поново обавеже да ће гласати за Доналда Трампа.

„То је заиста тешко питање“, рекла је она. „Али с обзиром на варијанте које имамо, ја још увек не знам“.

Званичници Беле куће одавно су изразили незадовољство кратким мандатом Елејн Дјук као шефа унутрашње безбедности, описујући је као особу која није желела да буде тимски играч и противила се председничкој агенди.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    Нико се није шокирао у Америци али није системски па се сви уплашили. Сви знамо да је Трамп бизнисмен. А сада би могли да се позабавимо и нагађањима ко је био тајанствени понуђач што је поставио онај чувени оглас "Продајем Америку! Мама гратис! А може и обрнуто!" Нама то није страно. Ми то сваки дан гледамо практично у Србији. И то без огласа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u