ТРАМПОВ САВЕТНИК ПРЕДВИЂА: Америку чека највећа криза још од…

TRAMPOV SAVETNIK PREDVIĐA: Ameriku čeka najveća kriza još od…

26 aprila 2020

Nezaposlenost u Sjedinjenim Američkim Državama mogla bi da dostigne nivo iz vremena Velike depresije, izjavio je viši savetnik Bele kuće Kevin Haset.

„Situacija u SAD je veoma teška. Ovo je najveći negativni šok sa kojim se sreće naša ekonomija. Videćemo nivo nezaposlenosti koji se približava onom nivou s kojim smo se susretali za vreme Velike depresije“, izjavio je Haset u intervjuu za „Ej-bi-si“.Najviša stopa nezaposlenosti tokom Velike depresije dogodila se 1933. godine, kada je dostigla nivo do 25 odsto. Od 1931. do 1940. godine nezaposlenost je ostala na nivou iznad 14 odsto. Od tada je samo dva puta prešla 10 odsto – 1982. i 2009. godine.

U međuvremenu, u martu i februaru ove godine, 26 miliona Amerikanaca podnelo je zahteve za nadoknadu za nezaposlene.

Odbor za budžet SAD predviđa da će nezaposlenost sa 3,8 odsto u prvom kvartalu 2020. godine biti 14 odsto u drugom kvartalu,16 odsto u trećem kvartalu i da će se smanjiti na 10,1 odsto do kraja 2021. godine.

KOMENTARI2 komentara

  1. Beli Orao says:

    Upss!!! A u vučkovom Kazamegistanu???!!!

  2. Kosovac says:

    Zamislite koliko goveda i kokoški treba proizvesti, da bi se ishranilo sve ono što živi na betonu u nekom megapolisu. Naprimer Njujorku. Mnogo, mnogo. E pa, zato se Bil Gejts dao na milosrdni posao, umesto povećanja proizvodnje hrane, on je preduzeo mere smenjenja potrošača hrane.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *