ТРАМПОВ САВЕТНИК ШОКИРАО! Овакву теорију о КОРОНАВИРУСУ још нисте чули

TRAMPOV SAVETNIK ŠOKIRAO! Ovakvu teoriju o KORONAVIRUSU još niste čuli

18 maja 2020

Savetnik američkog predsednika za ekonomska pitanja Piter Navaro optužio je Kinu da je namerno slala turiste po svetu kako bi raširila virus.

– Nulti pacijent u provinciji Vuhan pojavio se u novembru. Kinezi, skrivajući se iza Svetske zdravstvene organizacije, dva meseca su krili virus od sveta, a zatim su poslali stotine hiljada Kineza avionima u Milano, Njujork i po celom svetu kako bi ga “posejali“ – izjavio je Navaro.Po njegovim rečima, Kina je mogla da zaustavi širenje epidemije, ostavivši virus u Vuhanu.

– Eto zašto govorim da su Kinezi to uradili Amerikancima i da snose odgovornost za to – objasnio je savetnik Trampa.

Ranije je visoko pozicionirani zdravstveni savetnik kineske vlade doktor Zong Nanšan rekao da su lokalne vlasti u Vuhanu, gradu u kojem je prvi put zabeležena pandemija u decembru prošle godine, zataškale ključne detalje o obimu početnog žarišta.

Iako je Zong priznao da je u početku prijavljen manji broj zaraženih u Vuhanu, on je odbacio optužbe da su zvanične statistike Kine nepouzdane čak i nakon što je kontrolu nad odgovorom na korona virus preuzela centralna vlada krajem januara.

Kina, u kojoj je prijavljeno više od 82.000 zaraženih i 4.633 peminulih, u velikoj meri obuzdala je širenje virusa i život je počeo da se polako vraća u normalu. Mere karantina su ublažene, a pojedine škole i fabrike su ponovo otvorene u zemlji.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Pa jel ovo normalno? Šta ti novinari rade, pišu i zamućuju? Na milijardu Kineza i Kineskinja, umrlo navodno 4000 ljudi, pa ako je stvarno tačno, zar je to pandemija? Pa to nije ni epidemija. Sto posto je od gripa u isto vreme umrlo 10000 kineza. (Kineskinje ne umiru od gripa). Eno onaj merikanac viče da je korona zarazila stotine miliona ljudi na planeti(130 miliona, mada se ja pitam gde ih nađe odjednom tolike?) a umrlo na desetine iljada. E smučilo mi se već. Pa što nisu ljudski odalamili deset miliona mrtvih i zdravo. Svejedno im sve manje veruju a niti mi možemo dokazati da nije, niti ONI mogu dokazati da jeste. Mene strašno kopa kako ih nije sramota da tvrde da je tako nešto kao što je 4000 umrlih od milijardu Kineza pandemija? Pa šta nije pandemija?

  2. persida says:

    Kauboji lazu 24 sata dnevno, a Srbi se uzdaju u Trampa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *