ТРАМПОВ СИН: „Састајао сам се са Русима…“

ТРАМПОВ СИН: „Састајао сам се са Русима…“

12 јула 2017

Син америчког председника Доналда Трампа рекао је да се с руском адвокатицом повезаном са Кремљом састао у оквиру формалних контаката с руским званичницима.

Он је истакао да током сусрета с Русима није покушао да утиче на председничке изборе, нити да нашкоди Хилари Клинтон.

Доналд Трамп Млађи је, у синоћном интервјуу за Фокс њуз, оценио да су оптужбе против њега за дослух са Русима смешне и претеране, додавши да његов отац ништа није знао о састанку који је он са руском адвокатицом имао у јуну 2016, преноси данас АП.

„Тај састанак је био толико безначајан да нисам имао шта да кажем оцу“, навео је Трампов син.

Он је, међутим, неколико сати пре интервјуа за Фокс њуз, на Твитеру објавио низ мејлова из јуна 2016, а у једном од њих каже да би волео да од руске адвокатице добије информације које би нашкодиле Хилари Клинтон, тадашњој демократској кандидаткињи за председника САД и противници његовог оца, напомиње америчка агенција.

Трамп Млађи је пре неколико дана признао да се састао са руском адвокатицом 9. јуна 2016. након што му је речено да она има информације погубне по Хилари Клинтон, али је истакао да му она није пружила „никакве смислене информације“, већ да је желела да разговара о санкцијама против руских појединаца.

У међувремену, руска адвокатица Наталија Весељницкаја, која се састала са Доналдом Трампом Млађим током америчке изборне кампање прошле године, негирала је наводе да му је понудила компромитујуће информације о Хилари Клинтон.

Она тврди да јој је понуђено да се састане са Трампом Млађим приватно, а не због чињенице да је он син председничког кандидата.

Трамп хвали транспарентност коју је показао његов син

Амерички председник Доналд Трамп је свог најстаријег сина назвао „особом високих квалитета“ након што је обелодањено да се Трамп Млађи састао прошле године са женом за коју му је речено да је адвокат руске владе и која би могла да има информације штетне по Хилари Клинтон, ривалку његовог оца.

Трамп је у уторак казао да поздравља транспарентност коју је његов син показао објављивањем мејлова, пренела је портпаролка Беле куће Сара Сандерс, јавља АФП.

Најстарији син председника САД Доналда Трампа једва је чекао да се састане са женом за коју му је речено да је адвокатица руске владе која би могла да има „осетљиве информације“ штетне по демократску председничку кандидаткињу Хилари Клинтон, показује низ мејлова које је Трампов син раније данас објавио, преноси Ројтерс.

Мејлове, објављене данас на Твитеру, Доналд Трамп Млађи разменио је у јуну прошле године са Робом Голдстоуном, посредником који је помогао у заказивању састанка са руском адвокатицом, преноси Ројтерс.

То би могло да пружи доказе истражитељима који испитују да ли је постојао дослух између Кремља и Трамповог предизборног тима.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u