ТРАМПОВ СИН: „Састајао сам се са Русима…“

TRAMPOV SIN: „Sastajao sam se sa Rusima…“

12 jula 2017

Sin američkog predsednika Donalda Trampa rekao je da se s ruskom advokaticom povezanom sa Kremljom sastao u okviru formalnih kontakata s ruskim zvaničnicima.

On je istakao da tokom susreta s Rusima nije pokušao da utiče na predsedničke izbore, niti da naškodi Hilari Klinton.

Donald Tramp Mlađi je, u sinoćnom intervjuu za Foks njuz, ocenio da su optužbe protiv njega za dosluh sa Rusima smešne i preterane, dodavši da njegov otac ništa nije znao o sastanku koji je on sa ruskom advokaticom imao u junu 2016, prenosi danas AP.

„Taj sastanak je bio toliko beznačajan da nisam imao šta da kažem ocu“, naveo je Trampov sin.

On je, međutim, nekoliko sati pre intervjua za Foks njuz, na Tviteru objavio niz mejlova iz juna 2016, a u jednom od njih kaže da bi voleo da od ruske advokatice dobije informacije koje bi naškodile Hilari Klinton, tadašnjoj demokratskoj kandidatkinji za predsednika SAD i protivnici njegovog oca, napominje američka agencija.

Tramp Mlađi je pre nekoliko dana priznao da se sastao sa ruskom advokaticom 9. juna 2016. nakon što mu je rečeno da ona ima informacije pogubne po Hilari Klinton, ali je istakao da mu ona nije pružila „nikakve smislene informacije“, već da je želela da razgovara o sankcijama protiv ruskih pojedinaca.

U međuvremenu, ruska advokatica Natalija Veseljnickaja, koja se sastala sa Donaldom Trampom Mlađim tokom američke izborne kampanje prošle godine, negirala je navode da mu je ponudila kompromitujuće informacije o Hilari Klinton.

Ona tvrdi da joj je ponuđeno da se sastane sa Trampom Mlađim privatno, a ne zbog činjenice da je on sin predsedničkog kandidata.

Tramp hvali transparentnost koju je pokazao njegov sin

Američki predsednik Donald Tramp je svog najstarijeg sina nazvao „osobom visokih kvaliteta“ nakon što je obelodanjeno da se Tramp Mlađi sastao prošle godine sa ženom za koju mu je rečeno da je advokat ruske vlade i koja bi mogla da ima informacije štetne po Hilari Klinton, rivalku njegovog oca.

Tramp je u utorak kazao da pozdravlja transparentnost koju je njegov sin pokazao objavljivanjem mejlova, prenela je portparolka Bele kuće Sara Sanders, javlja AFP.

Najstariji sin predsednika SAD Donalda Trampa jedva je čekao da se sastane sa ženom za koju mu je rečeno da je advokatica ruske vlade koja bi mogla da ima „osetljive informacije“ štetne po demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, pokazuje niz mejlova koje je Trampov sin ranije danas objavio, prenosi Rojters.

Mejlove, objavljene danas na Tviteru, Donald Tramp Mlađi razmenio je u junu prošle godine sa Robom Goldstounom, posrednikom koji je pomogao u zakazivanju sastanka sa ruskom advokaticom, prenosi Rojters.

To bi moglo da pruži dokaze istražiteljima koji ispituju da li je postojao dosluh između Kremlja i Trampovog predizbornog tima.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *