ТРАМПОВ СПЕЦИЈАЛАЦ ДОНЕО ОДЛУКУ! Америка хапси злочинца Харадинаја?

TRAMPOV SPECIJALAC DONEO ODLUKU! Amerika hapsi zločinca Haradinaja?

11 septembra 2018

Trampov čovek od poverenja, američki senator Ron Džonson, poručio je da SAD podržavaju sve napore za stabilan mir u regionu, za šta se i Srbija zalaže, te da će učinit sve što je u njegovoj moći da tako i bude. To je glavna poruka koju je Džonson preneo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Džonson, koji je pre Beograda posetio Prištinu, gde je tokom razgovora sa predsednikom takozvane države Kosovo Hašimom Tačijem jasno i precizno rekao da Vašington neće dozvoliti nikakve tenzije i izazivanje incidenata kojima se sprečava svaki kompromis Beograda i Prištine, ali i da je Amerika spremna da iskoristi sve raspoložive mehanizme kako bi to postigla.Diplomate sagovornici ocenjuju da je senatorova poruka, iako lepo diplomatski upakovana, jasna: braća Haradinaj, Kadri Veselji i ostali zločinci iz terorističke OVK koji su organizovali incidente biće hapšeni i predati Specijalnom sudu za ratne zločine.

U prilog ovom objašnjenju ide i decidna poruka iz KFOR-a koji je juče, samo dan nakon podizanja tenzija Albanaca prilikom posete srpskog predsednika Kosovu, poručio da su oni spremni da intervenišu.

– Misli, ipak, da je bila mudra odluka predsednika Vučića da zadrži situaciju mirnom i pod kontrolom, da se izbegnu bilo kakvi sukobi – rekao je general Salvatore Kuoči, komandant KFOR-a.

Senator Džonson je, govoreći o kosovskom problemu, naglasio da obe strane moraju da prihvate kompromis.

– Postizanje rešenja za kosovski problem nije lako, ono mora da se traži sa obe strane. Sada želimo da damo prostor Kosovu i Metohiji da pod okriljem EU nađu rešenje. Ponavljam, to neće biti lako, ali verujem da postoji iskrena želja da se pronađe rešenje – poručio je Džonson.

U prilog tezi da je Džonson imao uticaj na ekstremniji deo kosovskih Albanaca kojima rukovodi Haradinaj ide i njegova rekacija nakon sastanka sa američkim senatorom.

– Međusobno priznavanje odblokiraće naš evroatlantski put i u funkciji je mira i stabilnosti u regionu – napisao je Haradinaj na svom Fejsbuk profilu.

Puna lista

Karijerni diplomata Zoran Milivojević ističe da Priština nema podršku SAD-a za takvo ponašanje, što je Ron Džonson jasno izneo i u razgovoru sa Tačijem.

– Džonson im je preneo da pod takvim uslovima nema govora da se dalje pregovara. Amerika je spremna da zaoštri stav prema takvom rukovodstvu – Haradinaju, Kadriju Veseljiju, jer upravo oni stoje iza incidenata. Specijalni sud za zločine OVK im je prvi kec u rukavu: Daut Haradinaj prvi na listi, pa Ramuš Haradinaj, Ljimaj, Kadri Veselji, svi su oni kandidati samo ako nastave da se bahate ovako. S druge strane, oni su vezali svoju sudbinu za ekstrmni pristup, svaki dogovor je kraj njihove političke karijere, to je suština priče – smatra Milivojević.

(Republika)

KOMENTARI10 komentara

 1. djoka says:

  OVAJ PREDSEDNIK ZEMLJE SRBIJE U ORAĆANJU SRPSKOM NARODU NA MITINGU O9.09.2018 GOD.U KOSOVSKOJ MITROVICI USTAVOM SRBIJE AP KOSOVO I METOHIJA OSLOVLJAVA-NAZIVA OKUPLJEN-SABRAN NAROD MA MITINGU ''DRAGI PRIJATELJI'', DAME I GOSPODO.

 2. milorad says:

  ja već mesecima pišem da je narko klanovima na kosovu odzvonilo,tači drži prostituciju, možda se njegova familija izvuče ispod sekire :)Prosto ne znam ko je veće djubre od cele te bulumente iz "nezavisne2 države kosovo, a zastava im je izuzetno originalna:) šiptari su definitivno dobri samo da cepaju drva i tako to.

  • MILIJASUZOVIĆ says:

   NEŠTO SAMO OD SEBE GOVORI, MILOGORCI I ŠIPTARI SE BAVE JEDINOM STVARI KOJU ZNAJU A TO JE,JE DROGICA. U TOME IM POMAŽE KLINTONOV GENERAL NA KOSOVU i METOHIJI. SVE OVO PIŠE PO FEJSBUKu.

  • Deda Micko says:

   Sujetni Srbine, nisi u pravu, ako su dobri samo da cepaju drva, kako onda vladaju Srbijom, pa oni je drze u saci. Sujeta je opasna, unistava elementarnu percepciju.

 3. rajkoo says:

  Ko jos u Srbiji veruje amerikancima. Oni su zmija ispod kamena, napadaju iznenada i bez milosti. I najnovija odluka da njima niko ne moze da sudi pokazuje da su gori od Hitlera koji je tvrdio da samo arijevska rasa ima plavu krv.

 4. Deda Micko says:

  Nema nista od toga, ovo je samo za budale.

 5. Velika Metla says:

  Držite na umu stalno ono šta je izjavio onaj američki diplomata,a to je "Mi znamo da su svi oni koji su na vlasti u republikama posle raspada Jugoslavije najgori ljudski šljam,ALI nam završavaju posao"! Tako da prema njima takvima,tom šljamu,milosti ne treba imati! I nije ovaj degenerik Haradinaj jedini! Svi su oni isti,zavisno od potrebe i situacije,a kao oni koje je "duboka država"postavila da vladaju ne sme se imati milosti ni mrvu jednu!

 6. Deda Micko says:

  Haradinaj mi izgleda kao najbolji kandidat za Melaniju kad Tramponja odapne.

 7. Bosko says:

  Sta je to "karijerni diplomata"?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *