ТРАМПОВА ЋЕРКА на челу СВЕТСКЕ БАНКЕ

TRAMPOVA ĆERKA na čelu SVETSKE BANKE

13 januara 2019

Kćerka predsednika SAD Donalda Trampa jedna je kandidatkinja za predsednika Svetske banke.

Kako piše businessinsider.com, ona bi zamenila predsednika Svetske banke u odlasku dr Džim Jong Kima.

Kimovo iznenadno napuštanje Banke bilo je veliko iznenađenje za zaposlene.Trampova administracija u ranijem periodu bila je oprezna i čak neprijateljska prema zapadnim međunarodnim institucijama kao što je Svetska banka. Ovog puta, oni su dobili zadatak da daju preporuku Upravnom odboru Banke.

Drugi mogući američki kandidati za vođenje Svetske banke su podsekretar trezora za međunarodne poslove David Malpas, direktor USAID-a Mark Grin i bivši ambasador UN-a Niki Hali.

Za razliku od nekih drugih predloženih kandidata, Ivanka nema iskustva u ekonomiji međunarodne trgovine, ali je bila poslovna žena.

Pre dolaska u Belu kuću, gde sada radi kao savetnica, radila je kao potpredsednica za akvizicije u Trampovoj organizaciji. Imala je i sopstvenu modnu liniju, koju je prošlog leta zatvorila.

Predsednik Tramp je ranije nagoveštavao da bi Ivanka mogla biti zamena za odlazeceg americkog ambasadora u UN-u Niki Hejli. Međutim, na to mesto je imenovana Heder Nauert portparola Stejt Departmenta.

Podsećamo, Svetska banka sa sedištem u Vašingtonu, osnovana je posle Drugog svetskog rata za finansiranje projekata ekonomskog razvoja u ekonomijama u razvoju.

KOMENTARI6 komentara

 1. Deda Micko says:

  Dobitnik je Jevrejin Kusner, Trampov zet, koji ce preko svoje supruge, Trampove cerke, kontrolisati banku.

 2. Slobodanka says:

  Prošlog leta zatvorila je sopstvenu modnu liniju, a ovog leta da li će zatvoriti i Svetsku banku imajući u vidu da tek za taj posao POSLOVNA ŽENA nema odgovarajuće iskustvo.

  • Deda Micko says:

   I Tramp i Putin morali su da stave kapicu i da se mole ispred Zida placa? Sta mislite, kome su se molili?

 3. raikkonen says:

  ''Podsećamo, Svetska banka sa sedištem u Vašingtonu, osnovana je posle Drugog svetskog rata za finansiranje projekata ekonomskog razvoja u ekonomijama u razvoju'' jer vi to ozbiljno??..

 4. Taipova Češma says:

  Ako se to desi ,gospodin Tramp će znatno ojačati svoju poziciju,što znači osigurati drugi mandat. Svakoj banci je isključivi posao manipulacije sa finansijama , a pare/šuške su trenutno najače oružje na svetu. Ma ne trenutno,tako je vazda bilo - i biće.

  • test01 says:

   Upravo tako a inace promet (stampanje) dolara je kontrolisano od strane familije Rothschilds. Istovremeno oni su deo- vodja Vladara iz senke koja zeli da zavlada svetom (sto su otvoreno rekli na Bilderberg-skoj konferenciji 1991 u Nemackoj). David Rockefeller (a Rothschild) made the following statement, "We are grateful to the Washington Post, the New York Times, Time Magazine, and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost 40 years. It would have been impossible for us to develop our plan for the world, if we had been subjected to the lights of publicity during those years. But the world is now more sophisticated and prepared to march towards a world government. The super-national sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practised in past centuries."

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *