ТРАМПУ ПРЕКИПЕЛО

TRAMPU PREKIPELO

15 juna 2020

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da neće gledati utakmice Nacionalne fudbalske lige (NFL) ni američkog fudbalskog tima ako igrači ne budu stajali dok se intonira nacionalna himna.

Američki fudbalski savez prošle nedelje je najavio da je odustao od svog zahteva da igrači moraju da stoje tokom himne, navodeći da je ta politika bila pogrešna.Ta politika je usvojena 2017. pošto je članica američkog ženskog tima Megan Ranio kleknula tokom himne pred utakmicu u znak solidarnosti sa bekom Kolinom Kepernikom, koji je kleknuo kako bi skrenuo pažnju na rasnu nepravdu.

„Više neću gledati“, naveo je Tramp na Tviteru sinoć kao odgovor na post republikanskog kongresmena Meta Geca koji kritikuje potez američkog fudbala, prenosi Rojters.

Komesar NFL Rodžer Gudel rekao je da je liga pravila greške što nije slušala igrače i kritikovala rasizam u zemlji usred protesta zbog policijske brutalnosti nad Afroamerikancima.

Ovo pitanje ponovo je vraćeno u središte pažnje posle ubistva Džordža Flojda tokom brutalne policijske akcije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Očigledno da je u Americi na delu realiti posebnog kvaliteta. A najbolji majstori realitija nisu Hepi, B92 i Pink. Najbolji majstori realitija su Sorošoidi. Počinje tako što sorošoid plati nekog da klekne u toku sviranja državne himne, onda na znak režisera aplauzaneri počinju da mu pljeskaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *