ТРАЖЕ РАТ: Американци шаљу 300 војника у Украјину

TRAŽE RAT: Amerikanci šalju 300 vojnika u Ukrajinu

3 marta 2015

ambastionGETTYSAD planira da pošalje u Ukrajinu najmanje 300 vojnika u okviru saradnje sa ukrajinskom armijom, kaže se u dokumentu objavljenom na sajtu američkih državnih nabavki SAD.

Američki vojni personal će se nalaziti u „Međunarodnom centru za podršku miru i bezbednosti, na Javorovskom poligonu u Lavovskoj oblasti u okviru združene vojne misije. Prema dokumentu, ona je planirana za period od 5. marta do 31. oktobra 2015. godine — ukupno 8 meseci“.

Američka Vlada objavila je konkurs za obezbeđenje transporta svog vojnog personala u Ukrajini u okviru priprema ukrajinske vojske, navedeno je na istom sajtu. Osoblje će stizati na međunarodni aerodrom Lavova i upućivaće se u Međunarodni centar. Planirano vreme — mart, avgust i oktobar. Njih po 300 će se svaki put prebacivati specijalnim autobusima. Planirani period rotacije — maj i jul.

„Podizvođač treba da obezbedi svu opremu, saobraćajna sredstva i personal neophodan za osiguranje transporta u skladu sa uslovima ugovora“, navedeno je u tekstu tendera.

Ističe se da će se transport američkog vojnog personala obavljati iz aerodroma u Lavovu do Međunarodnog centra za osiguranje mira i bezbednosti na Javorovskom poligonu u Lavovskoj oblasti, gde su se ranije već održavali zajednički vojni manevri ukrajinskih i stranih jedinica.

dokument-SAD-ide-u-Ukrajinu

(Sputnik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. specnaz says:

    SALJU GLINENE GOLUBOVE MECKI NA RUPU,DOBICE PO TAMBURI,ALI MNOGO VISE NEGO LI U VIJETNAMU I SOMALIJI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *