ТРАЖИО ЈЕ ДА СЕ МУСЛИМАНИМА ЗАТВОРЕ ВРАТА АМЕРИКЕ, након тога му је рејтинг вртоглаво скочио!

TRAŽIO JE DA SE MUSLIMANIMA ZATVORE VRATA AMERIKE, nakon toga mu je rejting vrtoglavo skočio!

15 decembra 2015

donald-trump-t456Brzo se pokazalo da su „anketa u Ajovi“ i „arhiv grada De-Mojna“ predizborna manipulacija na kratkim nogama.

Najnovije, prave sondaže među Amerikancima koji glasaju za Republikansku partiju pokazale su da milijarder Donald Tramp ne samo da nije počeo da gubi podršku, nego da stoji bolje nego ikad dosad.

Istraživanje stručnjaka Univerziteta Monmut iz Nju Džersija – obavljeno da „opšteameričkom uzorku“ – pokazalo je, naime, da je trenutno 41 odsto republikanaca spreman da glasa za Trampa (u oktobru  je takvih bilo 28 odsto)!

Na drugom mestu je senator iz Teksasa Ted Kruz sa 14 odsto podrške, a na trećem senator sa Floride Marko Rubio sa 10 odsto.

Četvrti je bivši neurohirurg Ben Karson sa 9 odsto, a peti bivši guverner Floride Džeb Buš  sa beznadežnih 3 odsto.

Ovaj nagli skok popularnosti Trampa došao je nakon njegove inicijative da se muslimanima za određeno vreme zabrani useljavanje u SAD. Za to ga je kritikovao ceo Zapad, a on je – uzleteo.

Šef istraživanja Patrik Mjurej objasnio je: „Trampu takvi skandali nimalo ne smetaju. Što više izgovori takvih stvari – to više ljudi privlači na svoju stranu!“

Republikanci će svog kandidata za predsednika SAD zvanično odrediti u julu naredne godine u Klivlendu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *