Треба дозволити лечење Ратка Младића ван Хага!

Treba dozvoliti lečenje Ratka Mladića van Haga!

10 septembra 2017

Piše: Mihailo Medenica

Ko o čemu Nenad Čanak o priznanju Kosova, maliganskim priviđenjima Vojvodine kao republike i naravno- Srbiji kao otelotvorenju sveg zla na kugli zemaljskom, a vala i šire!

Ovog puta se dokazani autonomaš i još dokazaniji foteljaš zgranuo nad mogućnošću da Srbija ponudi garancije haškoj kasapnici za puštanje generala Ratka Mladića na privremenu slobodu zarad lečenja u domovini!

Obrazloženje solidnog klarinetiste i očajnog političara: Ratko Mladić je optužen za najmonstruoznija dela i njegovo privremeno oslobađanje bi štetilo odnosima sa susedima!

Da nisu šuplji navedeni argumenti bi bili više nego glupi, al kad je Čanak u pitanju njemu se pola odbija na “šarm” a pola na patološkoj mržnji prema svemu srpskom!

Da, patološkoj, jer čovek čitavu svoju politiku zasniva otprilike na idejama Nataše Kandić, Žena u crnom i resto NVO jahača apokalipse, koji postoje samo u mržnji prema svemu svojem, gadljivosti na svaki pomen il primisao Rusije il nečega ruskog, i naravno- jedinoj veri kojoj su istinski posvećeni- svetom velikomučeniku dolaru!

No, da vidimo šta škripi u argumentaciji gospodina Čanka, a nisu samo žaluzine na promaji pameti?
Srbija, gspodine Čanak, ima ne samo prava već moralnu i ljudsku obavezu da se stara o svakom Srbinu zatočenom u haškom gubilišti, pa s toga i Ratko Mladiić ima jednako pravo da se Srbija osvrne na njega, jer ono u Hagu nije Mladić, već jedva živa ljuštura nekadašnjeg čoveka, koji tamo služi čisto za pokazivanje i demostriranje sile, moći i besčašća prema biću koje jedva da je svesno gde se nalazi i kojem je svaki novi dan- nova agonija i presuda sama po sebi!

Niko, gospodine Čanak, ne traži da Ratko Mladić bude oslobođen, već pušten na lečenje, a to je, ako ste zaboravili, osnovno ljudsko pravo, pa bi i Vašoj politici i Vašim shvatanjima valjda više odgovaralo da se tom nemoćnom starcu pomogne koliko se pomoći da, a onda na Vaše i zadovoljstvo silnih u Srbiji- neka mu sude kao čoveku, a ne senci koja jedva sebe nosi a kamoli breme koje mu je nametnuto holandskim sudom “pravde”!

Kažete da je kriv za najveća zla počinjena protiv čovečnosti u novijoj istoriji tog istog čovečanstva?!
Vidite, to što vi tvrdite kao aksiom čak ni Hag ne tvrdi, već optužuje, a presuda će reći svoje!

Naravno, nismo ni slepi ni glupi da ne znamo kakva će ta presuda biti, ali do nje je Ratko Mladić apsolutno nevin, pa mu kao takvom može i mora biti omogućeno lečenje, jer su prava na to imali dokazano veći monstrumi- osnovno ljudsko pravo, rekoh!

Drugo, mogli bismo se do sudnjeg dana i nazad goniti oko termina genocid, ali nema potrebe, odbačen je i od Međunarodnog suda pravde, a i svi znamo da možemo govoriti o strašnom zločinu koji niko ne spori, ali taj zločin ima ime i prezime, nalogodavce i izvršioce, i za sada ništa od toga ne povezuje Ratka Mladića s tim, no…

Nije Vama to ni previše važno- Mladić je kriv i bez presude, a samim tim i čitav srpski narod koji će morati da nosi taj jaram doveka, no to se Vas i Vama sličnih previše ne tiče, Srbija je tek usputna stanica na kojoj ubijate vreme do dolaska voza bez voznog reda, u kojem za takve uvek ima mesta u prvom razredu!

Prvi sam koji se ni u čemu ne slaže s politikom Aleksandra Vučića, u svemu je smatram pogubnom po Srbiju, ali da je naša obaveza da svakom svom građaninu (a zaboravljate da je Ratko Mladić građanin Srbije) moramo pružiti svu moguću pomoć, jer, priznaćete, previše je sanduka iz Haga stiglo u Srbiji da bismo to dalje trebali da tolerišemo, ako ilole držimo do sebe!

Ako treba da mu se sudi- nek mu se sudi, ali neka se sudi čoveku koji je u stanju da stane u svoju odbranu, a ne prividu čoveka koji je jedva u stanju da ustane sa stolice!

Da ne ulazio sad u polemike kako polako ali sigurno isplivavaju i dokazi i svedoci sramne i tužne epizode zvane “genocid u Srebrenici”, ostavimo to vremenu koje će pokazati šta se zapravo i po čijem nalogu dogodilo, vratimo se Vašoj argumentaciji.

Kažete da bi puštanje Ratka Mladića na lečenje loše uticalo na odnose sa susedima?!

Kojima to, izvinite?!

Onima koji su slavno, pompezno i bez ikakve zadrške dočekali svoje “heroje” Gotovinu, Markača i ostale?

Treba li zaista da brinemo da li će se ti i takvi uvrediti eventualnim dolaskom Ratka Mladića na lečenje u Srbiju ili Rusiju?!

Loše bi uticalo na odnose sa susedima koji ne daju da prašina a kamoli ružna reč padne na krvoloka Nasera Orića?!

Da brinemo za njihova osećanja dok slave ubicu žena, dece, staraca?!

Monstruma čiji nož nije ni kolevku štedeo, a danas bezbrižno uživa u slobodi kao da za njim nisu ostale reke krvi, kao da mu svaka stopa ne smrdi nečoveštvom i zlom?!

Ili ste, možda, mislili da ne remetimo odnose sa “susedima” čijom zemljom se zore đavoli Tači, Haradinaj, braća Mazreku, Sultan Selima i resto krvavog soja?!

Izvinite, ali Kosovo i Metohija na vašu žalost nikad neće biti sused Srbije, mada zvanični Beograd usrdno radi na tome praveći kolacije sa svojim dželatima, ali narod će generacije učiti onome: “Danas ovde- dogodine u Prizrenu!”

Da možda njihova osećanja nećemo povrediti dovođenjem Ratka Mladića na lečenje?!

Kako Vas nije sramota da samo pomislite tako šta a znate koji monstrumi i krvololci slobodno, kao novorođenčad, paradiraju svojim državama?!

Znate, koliko god Vi prezirali srpske nacionaliste verujte da oni daleo iskrenije i časnije žale sve žrtve, bez obzira na acionalnost, dok vaš konto ni na marginama ne podrazumeva koju recku za srpske stradalnike!

Ne sekirajte se, gospodine Čanak, za osećanje suseda, sasvim je njima komotno u njihoj koži, dok za našu ne mare koliko ni Vi za preklane vratove u “Bljesku”, “Oluji”, Skelanima, Bratuncu, Starom Gradskom, Prizrenu, Velikoj Hoči, Orahovcu, Đakovici…

Znate li uopšte gde su ta mesta i šta se u njima dogodilo?!

Znate li koliko je humki ostalo za onima čija osećanja ne biste da remetite?!

Verujem da ne znate, ili biste najradije voleli da ne znate, jer daleko je profitabilnije namicati omču svojoj državi tvrdeći da to činite zarad nekakve istine i pomirenja!

E, pa, ako je zaista tako- treba dozvoliti lečenje Ratka Mladića van Haga, pa onda neka mu sude kao čoveku, a ne još jednom meri sa sanduk koji će stići u Srbiju!

Verujte, neće ni u tom slučaju susedi biti zadovoljni niti će blagonaklonije gledati na Srbiju, jer koliko god da nas je malo uvek nas je za bare jedan previše po njihovoj meri!

No, ako se već toliko borite da nas priznaju i poštuju u svetu, počnite najpre Vi to da činite!

Doveka će nas gledati kao čopor majmuna na gani i vabiti bananama, dok god sami insisiramo na tome da nam je na drvetu i mesto!

Pravda jeste slepa, ali očigledno samo za Srbe, dok za ostale viri na jedno oko…

Dosta je bilo “preporučenih” isporuka iz Haga- naša je obaveza da svakom pomognemo da se brani kao čovek, a nek belosvetska “pravda” presuđuje prema svojim aršinima!

Nije naše da to činimo umesto njih!

Barem ne dok se “susedstvom” zore krvoloci kakvih se i pakao stidi…

(Fond strateške kulture)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *