ТРЕЋА СРБИЈА: Честитка народу Крима и Севастопоља

ТРЕЋА СРБИЈА: Честитка народу Крима и Севастопоља

16 марта 2015

4 3454У име Треће Србије упућујем најискреније честитке народу Крима и Севастопоља поводом обележавања годишњице „Кримског пролећа“ – дан када су се тачно пре годину дана на референдуму изјаснили да бирају нову руску будућност и тако се вратили у састав Руске Федерације.

Ми из Треће Србије још једном подсећамо да изражавамо велике симпатије према народу Крима и Севастопоља који је искористио своје уставно право и на бази демократских начела, кроз референдум, одлучио да заједно за Русијом настави свој животни пут јер је то у њиховом најбољем интересу. Пад границе на Криму пре годину дана, и то у години када је обележена 25-огодишњица пада Берлинског зида, за нас је уједно и показатељ да је у Европи започео нови процес, односно стварање новог европског договора. Ово је показатељ колико је уствари неопходно успоставити тај нови договор између европских народа и држава и да се ми као странка трудимо да у том новом процесу Србија буде једна врста политичког коридора преко кога ће исток и запад моћи слободно да комуницирају и сарађују.

Сходно томе, припајање Русији народа Крима и Севастопоља нема само формални значај и није само пуко слово на папиру, већ има много дубље значење које нас охрабрује да наставимо да радимо у духу стварања новог европског пута.

Мирослав Паровић, председник Треће Србије

KOMENTARI6 коментара

 1. miki says:

  Све честитке браћи са Крима. Једног дана и у Книну и Приштини!!! Жалосно је само то што нема осталих који сами себе називају члановима "патриотсог блока". Кукала нам мајка, остадоше само ови трећесрбијанци да имају храбрости да подрже браћу на истоку. Зар је могуће да "патриоте" које себе тако називају у ствари продају му.. за бубреге. Газде са запада рекле но но подршка Русији.

 2. Komsija says:

  Pridruzujem se cestitkama, Krim se posle mnogo godina vratio matici Cudi me sto drzava Srbija gotovo nikako ne reaguje na vesti iz ovog regiona. Mogla bi vlast barem ponekad da uputi humanitarnu pomoc Rusima na istoku Ukrajine, kao sto je to ucinila Treca Srbija, ili da da izjavu podrske, jer ipak i nas Rusi podrzavaju po pitanju Kosmeta.

 3. Nemanja says:

  Sve cestitke, ako Srbi ne mogu odbraniti srpsko KiM, onda bar nek Rusi mogu ruski Krim. Izgleda da je jedina patriotska stranka Treca Srbija sme javno da cestita braci.

 4. Bane says:

  Zalim sto danas jedino mozemo videti TS da odrzava kontakt sa ruskim narodom. Ne zaboravimo koliko smo samo puta imali rusku politicku, vojnu i humanitarnu pomoc u najodsudnijim trenucima za narod i drzavu. Cestitam braci sa Krima!

 5. Daviva says:

  Ako je kao što ovdašnji mediji prenose, rat u Krimu završen a njegovi stanovnici konačno slobodni i srećni onda je ova borba znak da nikada ne treba odustati i da se treba boriti za slobodu i bolji život. Srdačne čestitke!

 6. Јован says:

  Ево живог доказа да борба за правду увек доведе до победе, нако се жртвује али остаје будућност генерацијама. Живели.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u