ТРЕЋА СРБИЈА: Честитка народу Крима и Севастопоља

TREĆA SRBIJA: Čestitka narodu Krima i Sevastopolja

16 marta 2015

4 3454U ime Treće Srbije upućujem najiskrenije čestitke narodu Krima i Sevastopolja povodom obeležavanja godišnjice „Krimskog proleća“ – dan kada su se tačno pre godinu dana na referendumu izjasnili da biraju novu rusku budućnost i tako se vratili u sastav Ruske Federacije.

Mi iz Treće Srbije još jednom podsećamo da izražavamo velike simpatije prema narodu Krima i Sevastopolja koji je iskoristio svoje ustavno pravo i na bazi demokratskih načela, kroz referendum, odlučio da zajedno za Rusijom nastavi svoj životni put jer je to u njihovom najboljem interesu. Pad granice na Krimu pre godinu dana, i to u godini kada je obeležena 25-ogodišnjica pada Berlinskog zida, za nas je ujedno i pokazatelj da je u Evropi započeo novi proces, odnosno stvaranje novog evropskog dogovora. Ovo je pokazatelj koliko je ustvari neophodno uspostaviti taj novi dogovor između evropskih naroda i država i da se mi kao stranka trudimo da u tom novom procesu Srbija bude jedna vrsta političkog koridora preko koga će istok i zapad moći slobodno da komuniciraju i sarađuju.

Shodno tome, pripajanje Rusiji naroda Krima i Sevastopolja nema samo formalni značaj i nije samo puko slovo na papiru, već ima mnogo dublje značenje koje nas ohrabruje da nastavimo da radimo u duhu stvaranja novog evropskog puta.

Miroslav Parović, predsednik Treće Srbije

KOMENTARI6 komentara

 1. miki says:

  Sve čestitke braći sa Krima. Jednog dana i u Kninu i Prištini!!! Žalosno je samo to što nema ostalih koji sami sebe nazivaju članovima "patriotsog bloka". Kukala nam majka, ostadoše samo ovi trećesrbijanci da imaju hrabrosti da podrže braću na istoku. Zar je moguće da "patriote" koje sebe tako nazivaju u stvari prodaju mu.. za bubrege. Gazde sa zapada rekle no no podrška Rusiji.

 2. Komsija says:

  Pridruzujem se cestitkama, Krim se posle mnogo godina vratio matici Cudi me sto drzava Srbija gotovo nikako ne reaguje na vesti iz ovog regiona. Mogla bi vlast barem ponekad da uputi humanitarnu pomoc Rusima na istoku Ukrajine, kao sto je to ucinila Treca Srbija, ili da da izjavu podrske, jer ipak i nas Rusi podrzavaju po pitanju Kosmeta.

 3. Nemanja says:

  Sve cestitke, ako Srbi ne mogu odbraniti srpsko KiM, onda bar nek Rusi mogu ruski Krim. Izgleda da je jedina patriotska stranka Treca Srbija sme javno da cestita braci.

 4. Bane says:

  Zalim sto danas jedino mozemo videti TS da odrzava kontakt sa ruskim narodom. Ne zaboravimo koliko smo samo puta imali rusku politicku, vojnu i humanitarnu pomoc u najodsudnijim trenucima za narod i drzavu. Cestitam braci sa Krima!

 5. Daviva says:

  Ako je kao što ovdašnji mediji prenose, rat u Krimu završen a njegovi stanovnici konačno slobodni i srećni onda je ova borba znak da nikada ne treba odustati i da se treba boriti za slobodu i bolji život. Srdačne čestitke!

 6. Jovan says:

  Evo živog dokaza da borba za pravdu uvek dovede do pobede, nako se žrtvuje ali ostaje budućnost generacijama. Živeli.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *