„Трећа Србија“ на мети Америке због помагања Новорусији!

„Treća Srbija“ na meti Amerike zbog pomaganja Novorusiji!

23 februara 2015

Igor-Strelkov-Treca-Srbija-650x487Ambasada SAD vrši pritisak na vlast u Srbiji da spreči slanje pomoći i dobrovoljaca za Novorusiju, saznaje Pravda. Na udaru se našlo više kompanija, organizacija i pojedinica iz Srbije, za koje SAD veruju da su umešane u aktivnosti finansijske i druge pomoći snagama u Novorusiji.

Na udaru se, između ostalih,  našla i politička organizacija Treća Srbija, koja je predhodnih meseci bila posebno aktivna u Moskvi, ali i na Krimu. Službenicima američke ambasade u Beogradu navodno je zasmetala zvanična poseta delegacije Treće Srbije Vladi Krima. Čitavo rukovodstvo Krima se nalazi  „crnoj listi“ koju su SAD obuhvatile sankcijama.

Takođe, službenici SAD posebno su reagovali na to što je ista organizacija,  koja učestvuje u gradskoj vlasti u Novom Sadu, otpočela saradnju sa Pokretom Novorusija bivšeg ministra odbrane DNR Igorom Strelkovim. Treća Srbija u jednoj ruskoj banci u Srbiji otvorila žiro-račun za prikupljanje novca za Novorusiju. Novac se u region sukoba dostavlja preko organizacije Igora Strelkova. Međutim, ono što je naveći problem za SAD je to što Strelkov, osim humanitarne pomoći, u Novorusiju šalje i novac za vojnu opremu i plate boraca. SAD je  obavestio nadležne u Beogradu da se iz Srbije šalju sredstva na front.

Po svemu sudeći, ovaj „problem“ je bio tema sastanaka i tokom nedavnog boravka američkog ambasadora Majkl Kirbija Novom Sadu, pa je na dnevni red Skupštine Novog Sada, po hitnom postupku, stavljen predlog da se direktor JP „Indformatika“ koji dolazi iz redova Treće Srbije smeni. Ovo je jedina tema sednice koja je zakazan za 26. februar.

Srbija je već, na zahtev SAD, propisala zatvoreske kazne za one koji učestvuju u ratovima u inostranstvu.  Ostaje da se vidi da li će i na koji način Beoigrad ispuniti i ovaj zahtev iz Vašingtona i pokušati da spreče svaku podršku Novorusiji koja dolazi iz Srbije.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Steva says:

  Ovaj Kirbi bre,nema gde ne tura svoju nosurdu.Dali ima iko ziv u Srbiji,da ovom,idiotu da do znanja,da je svojim delovanjem izasao iz okvir svojih nadleznost.

 2. deda mraz says:

  Ovoga ambasadora treba proterati iz Srbije jer se ponasa gore nego da je Srbija americka kolonija.U svakoj normalnoj zemlji ako se ambasador jedne zemlje pocne uplitati u unutrasnju politiku te zemlje odmah dobije sup kartu ali ovo u Srbiji vise nije normalno jer smo im dozvolili da rade sta hocej i da su oni iznad nasih institucija.

 3. Dunja says:

  Pa oni nek `vataju Strelkova i nek mu zabrane da troši pare kako hoće... trebalo je da ih zezne i otvori račun u nemačkoj banci, na to su manje gadljivi...

 4. miki says:

  ova vlast,i neki ljudi oko nje,mnogo podseca na partizanske filmove,gde smo gledali kako domaci izdajnici slihtaju se nemcima...tako i ovom nosurdi kili..

 5. Miroslav KV says:

  Tako je braćo, imate moju podršku. Treća Srbija i Zavetnici su jedini koji pomažu Novorusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *