ТРЕЋА СРБИЈА ОСУЂУЈЕ ПОЛИЦИЈСКУ БРУТАЛНОСТ И НЕЗАКОНИТО РАЗБИЈАЊЕ МИРНИХ ПРОТЕСТА У ПОДГОРИЦИ

TREĆA SRBIJA OSUĐUJE POLICIJSKU BRUTALNOST I NEZAKONITO RAZBIJANJE MIRNIH PROTESTA U PODGORICI

17 oktobra 2015

treca Srbija 32Treća Srbija najoštrije osuđuje policijsku brutalnost te nasilno i nezakonito razbijanje mirnih prostesta u Podgorici koje se dogodilo rano jutros.

Posebno snažno protestujemo zbog činjenice da je prilikom sprovođenja nasilja policija hapsila narodne poslanike, novinare, i sve one koji su prethodnih dana na miran i dostojanstven način iskazivali svoje zahteve za demokratskim i fer izbornim procesom.

Krajnje je zabrinjavajuće to što je ugledni podgorički novinar i urednik portala „in4s.net, Gojko Raičevićprilikom nezakonitog privođenja brutalno pretučen, te da je usled zadobijenih povreda bio privremeno zbrinut u Kliničkom centru.

Situacija u kojoj se organizuju protesti zbog poboljšanja prava srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i zbog poštovanja prava svakog građanina Crne Gore, a režim na mirne prosteste odgovara upotrebom bezočne i protivustavne sile, zabrinjava svakog dobronamernog čoveka.

Treća Srbija izražava solidarnost sa svim privedenim i povređenim građanima Crne Gore, i  smatra da  će ova, sasvim nezakonita i brutalna policijska „akcija“ ostati upamćena kao dan kada je režim Mila Đukanovića u potpunosti pokazao svoju despotsku crtu i  kada je potpuno ogoljen način na koji se već gotovo tri decenije održava na vlasti.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *