ТРЕЋА СРБИЈА – саопштење за медије

TREĆA SRBIJA – saopštenje za medije

12 marta 2015

Treca-Srbija-vidovdanKRAJNJE JE VREME ZA URAZUMLJIVANJE!

Današnji najavljeni protesni skup ispred upravne zgrade Naftne industrije Srbije u Novom Sadu, iako je zabranjen od strane policije, neminovno pokreće dva važna pitanja.

Da li je bilo ko od nadležnih državnih organa ozbiljno shvatio upozorenja koje je Treća Srbija u javnost iznela pre nešto više od dva meseca? Ovo pitanje je namenjeno nadležnim državnim organima koji su zaduženi za bezbednost svih nas!

Podsećanja radi, mi smo na konferenciji za medije 11.12.2014. godine taksativno naveli šta će se dešavati u Srbiji i regionu, i kao jednu od najvažnijih aktivnosti označili smo protesne skupove ispred upravne zgrade NIS-a. Kao nekoga ko koordiniše aktivnosti u vezi sa destabilizacijom Srbije naveli smo Srđu Popovića i njegovu organizaciju KANVAS. Takođe, na pomenutoj konferenciji za medije rekli smo da će se i u regionu, a posebno u Makedoniji i Mađarskoj, vršiti tzv. „obojene revolucije“.

Od naše konferencije prošla su tri meseca, a u tom periodu organizvoano je nekoliko mitinga protiv Viktora Orbana u Mađarskoj, dok je u Makedoniji je uvedeno vanredno stanje i pohapšena opozicija zbog sumnje da sprema državni udar. Takođe, Srđa Popović je u SAD promovisao svoju knjigu o tehnikama izazivanja revolucija, UAE još uvek smatraju KANVAS terorističkom organizacijom, mediji u Rusiji pišu o umešanosti KANVAS-a u rat u Ukrajini i u provociranje obojenih pokreta ubistvom ruskog opozicionara Borisa Nemcova. U Srbiji se svaki dan najavljuju i održavaju protesni skupovi što od strane liberalnih, što od strane „patriotskih“ krugova.

Da li je menadžment Naftne industrije Srbije na čelu sa Kirilom Kravčenkom svestan značaja svojih odluka i koju odgovornost danas ima?

Mi iz Treće Srbije moramo da upozorimo Kirila Kravčenka da se on nalazi na čelu firme čijasvrha postojanja nije isključivo profit. Naftna industrija Srbije je strateška kompanija koja se u isto vreme nalazi u vlasništvu i Srbije i Rusije. NIS je simbol strateških odnosa Rusije i Srbije, no potezi koje povlači menadžment kompanije ne samo da ne doprinose slici dobrih odnosa, već direktno pomažu svima onima koji žele da srpsko-ruske odnose svedu na najniži mogući nivo. Situacija u našoj zemlji je vrlo napeta, i zapaliti je može svako ko udari u bolne tačke našeg društva. Mi želimo da upozorimo srpsko-rusko preduzeće da može isprovocirati veliki politički požar, a da to ni ne želi.

Kap koja je prelila čašu bila je najava otpuštanja više od 200 radnika NIS-a od kojih su mnogi invalidi, pa čak i vojni invalidi koji su povređeni u toku rata na Kosovu i Metohiji. Ako širi menadžment kompanije nije razumeo značaj ove radnje, želimo da skrenemo pažnju samoga Kirila Kravčenka na nedopustivost ovakvog tretiranja branioca integriteta države Srbije na Kosovu za koji se zvanična Rusija tako snažno zalaže.

Zbog celokupne situacije pozivamo i vlast u Srbiji i menadžment NIS-a da se urazume i da počnu da rade posao tako da ne ugroze stabilnost Republike Srbije i odnose naše dve zemlje.

Mi iz Treće Srbije smo spremni da budemo partneri u ojačavanju odnosa Srbije i Rusije, a posebno želimo da pomognemo da gasovod od Bosfora do Srednje Evrope postane izvodljiv. Ali svi moraju da znaju da ćemo biti najveći protivnici svih procesa koji Srbiju guraju u haos i destabilizaciju.

KOMENTARI6 komentara

 1. ARTILJERAC says:

  Nebojša Katić ekonomski analitičar "Insistiranje na razvojnom modelu koji se bazira na stranim investicijama je ključni mehanizam moderne kolonizacije. Za razliku od klasičnog kolonijalizma koji je nametan uz otpor stanovništva i lokalnih elita, na novi kolonijalizam građani pristaju dobrovoljno, političke elite ga prizivaju, a ekonomski teoretičari ohrabruju. Nerazvijene i slabe države danas mole da budu ekonomski potčinjene, čak i plaćaju da budu kolonizovane. Klasični kolonizatori su civilizovali prostor koji su osvajali, o svom trošku gradili infrastrukturu i gradove, i iza sebe nešto ostavljali. Novi kolonizatori uglavnom samo uzimaju. I najporaznije od svega - danas se kolonizuju i države koje nikada nisu bile kolonije, koje imaju dugu tradiciju nezavisnosti i koje su umele da funkcionišu samostalno kao nezavisne države. Ovakvo stanje se može održavati (a da ne dovede do pobune) samo kontinuiranim ispiranjem mozga, mantričnim ponavljanjem uvek istih fraza, stvaranjem zombi generacija koje nisu u stanju da misle, niti da kritički, otvorenih očiju analiziraju svet oko sebe. Upravo u tome i jeste smisao neprekidne promocije liberalnih ideja - iz ograđenog prostora i zatvorenog uma ne može se pobeći."

 2. SNS DEAD says:

  Vi iz treće Srbije ZAČEPITE...opljačkali ste javna preduzeća U Novom Sadu...kad dođe naše građansko vreme, spremljen je glogov kolac i za vas zajedno sa svima ostalima...bagro vampirska! Biće malo bandera koliko vas ima! MRŠŠŠŠŠŠ

 3. rastko says:

  DA NAM ARTILJERAC SA PETICIOM NE BI ZIVEO U ZABLUDI,APSOLUTNO MORA DA SHVATI DA SU IZBORI KAO PROCES ISUVISE VAZNI DA BI BILI PREPUSTENI GLASACKOJ MASI. NE POSTOJI ZEMLJA NA PLANETI NITI POREDAK GDE SE TO NE LAZIRA! S POSTOVANJEM!

 4. SNS DEAD says:

  Narod mora da izaže na ulice...da pohvata svu vlast i parazitski šljam ko ova Treća Srbija,sve ih postreljati javno....nama ne trebaju izbori,samo se vrtimo u krug,svi oni rade samo za sebe,opustošili su narod zadnjih 25godina i nije im dosta...smenjuju se isti likovi sa "novim" strankama a narod ne zna ni za koga glasa...puno je ne obrazovanih i lakovernih...jadnici poverovali Vučiću da je neki reformator a on pljačka li pljačka...malo mu pa stalno izmišlja nove akcize,poreze i namete...cene skaču,finansiramo stranačku Srbiju,uhlebljene parazite na račun građana i svaki danom se taj parazitski šljam povećava,novi stranački likovi nam se kače na grbaču .... a sve koje je kao uhapsio pod maskom borbe protiv korupcije su praktično ne osuđeni, protiv 90% njih nije niti će biti podugnuta optužnica jer je to samo predstava za lakoverni narod...sve stranke su prevara,svi političari su lopovi jer pošten čovek ne može da se bavi tim poslom....nama treba samo usrana motka i početi lov na stranke....tako ćemo se samo spasti propasti....narod mora da vodi narod a ne zapadni šljam koji nam je ovde instaliran do propasti...zato narode na ulicu,nema još mnogo vremena,novaca više nemamo odavno,dostojanstvo takođe,država sve manja i bankrot je sve bliži.....REVOLUCIJA!

 5. pravdaa says:

  Srbija je država u kojoj se udružuju vrlo lako ovakvi lopovi kriminalci izdajnici da bi okupirali vlast za svoje interese u srbiji ako ne doće mogo brzo do vanrednih izbora da ovakva ološ ode lako može doći do građanskog rata ovakvi ološi ne čuvaju ni Srbiju ni Rusiju nego gazde sa zapada.

 6. Rale says:

  CANVAS jeste teroristicka organizacija koja umesto bombi koristi obojene revolucije koje u cilju tudjih interesa izjedaju zemlje i narode ostavljajuci sprzenu i opustosenu zemlju gore od tepiha bombi! Steta je sto i mi sami nismo imali smelosti tako da ih tretiramo a i jos neke.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *