„Трећа Србија“ у посети Хиландару и Зејтинлику

„Treća Srbija“ u poseti Hilandaru i Zejtinliku

22 juna 2015

image1 65675657Generalni sekretar Treće Srbije Aleksandar Đurđev i član Predsedništva stranke Goran Milenković, posetili su sveti manastir Hilandar, carsku lavru srpsku na Svetoj Gori Atonskoj u Grčkoj, koji je istočnik i spomenik srpske srednjovekovne kulture i državotvornog poleta.

Delegacija Treće Srbije je posetila i srpsko vojničko groblje na Zejtinliku, u Solunu, mesto gde su smešteni grobovi srpskih, francuskih, italijanskih, engleskih i ruskih vojnika poginulih u borbama i proboju Solunskog fronta u Prvom svetskom ratu.

Manastir Hilandar predstavlja mesto rođenja Srba kao naroda, a srpsko groblje u Solunu mesto vaskrsnuća i, posle teških poraza, konačne pobede Srbije. Zato ova mesta imaju veliki značaj za naš narod. Danas nam je preko potrebno rađanje identiteta i nacionalne svesti, kao i vaskrsenje naše tradicionalne državotvorne misli.

Da bi rešavali probleme sa kojima se suočavaju narodi u našem okruženju moramo sa njima naći zajednički interes. Zbog toga treba aktivno raditi na stvaranju čvršćih veza između svih balkanskih država, jer ćemo samo tako uspeti da sačuvamo teritorijani integritet i ostvarimo prosperitet.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Za Srbiju says:

    Zajednički interes naroda u okruženju je da se raskomada Srbija. Ako je to interes Treće Srbije, samo napred.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *