Трећа Србија у посети парламенту Француске!

Treća Srbija u poseti parlamentu Francuske!

16 februara 2016

97c6dbf7-08b5-4c65-95d9-3fcb50cee7c1(Na slici: Marko Teslić i Nikola Duik)

Protekle nedelje generalni sekretar Treće Srbije Marko Teslić posetio je Francuski nacionalni parlament, gde je održan sastanak sa Nikolom Duikom, poslanikom iz redova Repulikanaca i članom saveta za nacionalnu bezbednost i oružane snage Francuske. Tema sastanka se odnosila na bezbednosne izazove s kojima se danas suočava Evropa, usled sve veće napetosti i krize izazvane migrantima i radikalnim islamizmom. Teslić je izrazio duboko žaljenje zbog nedavnih terorističkih napada u Parizu,ali je iskoristio priliku da podseti francuske prijatelje da su se srbi prvi suočili sa radikalnim islamistima u BiH,a potom i na KiM,u nadi da će Evropa konačno imati razumevanja za probleme s kojima se Srbija suočava još od početka devedesetih godina.

Nakon posete parlametu, organizovana je poseta klubu Puškin, koji su osnovali istaknuti Francuski intelektualci proruski orijentisani. Tom prilikom u klubu Puškin  predstavljen je kao specijalni gost na tribini posvećenoj o francusko-ruskim odnosima, kao i značaju današnje Rusije za Evropu i svet.

Drugi dan posete bio je privrednog karaktera, gde je organizovan sastanak sa privrednicima iz asocijacije malih i srednjih preduzeća,a potom obilazak kompanije “C.I.E. Group“ koja planira svoje poslovanje da proširi ka jugoistočnoj Evropi, gde Srbiju prepoznaje kao zemlju pogodnu za izgradnju svog logističko-distributovnog centra za taj deo Evrope. Teslić se zahvalio gospodinu Paskalu, direktoru i vlasniku C.I.E. Grupe na gostoprimstvu istakavši da će mu biti zadovoljstvo da bude njihov domaćin prilikom dolaska u Srbiju koji se planira već idućeg meseca.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *