Трећа Србија у посети Призрену

Treća Srbija u poseti Prizrenu

14 juna 2015

manastir Goroic Djurdjev Milenkovic (1)Delegacija Treće Srbije predvođena Generalnim sekretarom Aleksandrom Đurđevim i članom Predsedništva Goranom Milenkovićem posetila je Kosovo i Metohiju.

U Kosovskoj Mitrovici razgovarano je sa predstavnicima Srba o aktuelnim političkim dešavanjima na tom prostoru.

Delegacija je posetila manastir Gorioč u Metohiji, zadužbinu svetog Stefana Dečanskog i tom prilikom su manastiru donirane sadnice voća, a naša delegacija je zasadila nekoliko stabljika, kao simbol da Srbi u Metohiji imaju dubok trag, uz poruku da se ne živi samo od prošlosti, već da nove generacije moraju biti te koje će dati plod.

Upriličena je topla dobrodošlica sestrinstva manastira, na čelu sa igumanijom Isidorom i tom prilikom uručeni su im prigodni darovi.

Posetu Pokrajini obeležio je obilazak carskog grada Prizrena i malobrojnih Srba koji u njemu žive.

carski grad Prizren Djurdjev Milenkovic (4)Saborna crkva svetog Đorđa, crkva svetog Nikole u centru grada, ostaci manastira Svetih arhangela i carskog grada pod Šar-planinom, zadužbine cara Dušana, predstavljaju svetionik naše državnosti u ovom delu Srbije.

Domaćini su nam poručili da se brinu za situaciju u Vojvodini, te da se Vojvodina brani na Kosovu i Metohiji. Ukoliko ne odbranimo Prizren, nećemo odbraniti ni Srbobran.

Delegacija Treće Srbije se sa tim stavovima saglasila i nastojaće da se ti problemi reše. Domaćini su pozvani u uzvratnu posetu

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *