Трећи светски рат може избити већ сутра!

Treći svetski rat može izbiti već sutra!

11 oktobra 2015

£¨¹ú¼Ê£©£¨2£©Öйúº£¾üµÚÊ®°ËÅú»¤º½±à¶ÓÌØÕ½¶ÓÔ±¡°Á¢Ì廤º½¡±Treći svetski rat može izbiti već sutra – ocenio je Daily Telegraph.

Autori britanskog lista tvrde: da bi došlo do sudara između NATO i Kine ili NATO i Rusije – dovoljna je i „najmanja iskra“. Pritom su naglasili: u novom velikom ratu – ako do njega zaista dođe – u bitke će biti ubačene „dosad nepoznate vrste naoružanja“.

Daily Telegraph posebno naglašava da su se Amerikanci i Britanci poslednjih decenija bili skoncentrisali na ratove u Sijera-Leone, Bosni, Iraku i Avganistanu, pa i sada u Siriji, a da bi rat u svetskim razmerama bio nešto sasvim drugo. Pogotovo što na svetsku scenu kao velike vojne sile izlaze Rusija i Kina.

Pročitajte još:

TREĆI SVETSKI RAT je bliži nego ikad!

Kontrolu nad svetskim morima preuzimaju ratne flote Rusije, Kine i Indije!

AGENT FBI TVRDI: Treći svetski rat je počeo!

Autori britanskog lista priznaju: rat sa njima bio bi mnogo veća igra, sa mnogostruko povećanim rizicima.

Posle hladnog rata, sukob sa Kinom i Rusijom izgledao je malo verovatnim, a sada je napetost tolika da je „sasvim realan“.

Uz ovo se posebno naglašava: „Kao i u prošlosti, treći svetski rat može započeti od „malog događaja“. Primera radi, neki od ruskih bombardera, koji sondiraju granice NATO, može se sudariti sa britanskim „Tajfunom“. Osim ovoga, u sirijskom vazdušnom prostoru već se stvorila opasna gužva. A do incidenta može doći i na moru, ako neki američki ili japanski brod zapara po kineskom ratnom brodu negde oko grebena Pacifika“.

Daily Telegraph tvrdi da veliki ratni konflikt može biti i „deo širih planova za prekrajanje sveta“. Verovatnoća za to će rasti kako ekonomije Azije budu sustizale Zapad, pogotovo što Kina namerava da skine SAD sa pozicije vodeće svetske države.

Isti mehanizam može aktivirati i slabost nekog od velikih.

Britanci tvrde da je igra Vladimira Putina sračunata na to da NATO dovede do „stanja uznemirenosti u kojem nije bio od sredine 80-ih godina“.

A kako bi mogao izgledati sam treći svetski rat?

Autori Daily Telegraph su uvereni da bi bitke tog rata „brzo nadmašile bitke iz prva dva svetska rata“.

U tim bitkama bi učestvovali najmoderniji lovci i nosači aviona na koje i Velika Britanija trenutno troši milijarde funti.

Rat bi zahvatio i kosmički i sajber prostor. Daily Telegraph naglašava da bi kosmos bio „nervni sistem zaraćenih armija“.

Isti list tvrdi da Rusija već pravi oružje koje će biti u stanju da uništava kosmičke sisteme zemalja NATO, a da su Amerikanci izdvojili 5 milijardi dolara za „realizaciju planova koji će omogućiti vođenje kosmičkih ratova“.

Daily Telegraph ukazuje da mnogi aktivni generali i vojni eksperti smatraju da bi novi „veliki rat“ bio „brz i kratak“.

KOMENTARI9 komentara

 1. darko says:

  NIKAKVO G TRECEG SV RATA NECE BITI KINA JE VEC PRESTIGLA SVE U EKONOMJI ZEMLJE SVETA ISTINA MNOGI RADE SATELITE MEDUTIM RUSI SU U VELIKOJ NADMOCI JER IMAJU ANTIGRAVITACIJSKU ZRAKU ZA SATELITE TO ZNACI SAVRSENO ORUZJE A I ZA ZEMLJU I BRODOVE.

 2. miroslav says:

  Sto se mene tice neka pocne.Ali tesko da ce tako biti:)

 3. zlatiborski ovan says:

  opet ovo englesko smece siri antirusku histeriju. bas suprotno. upravo SAD nesmete, jer bi vas Rusija i Kina zgazila za par nedelja ili meseci. Dok bi se vi raspadali, naravno

 4. aco says:

  Vi ste petparacka novina.Papa Fransis je 13.09.2014 godine objavio da je III svetski rat poceo.I napomenuo da ovaj rat za razliku od prethodnih intezitet ce pojacavati iz godinu u godinu.Imate internet pa provjerite. http://www.cnbc.com/2014/09/13/pope-francis-warns-piecemeal-world-war-iii-has-begun.html

 5. bane says:

  Jedva čekam taj rat da ne bih više slušao o uslovima koje Srbija mora da ispuni zarad ulaska u tu EU.Kad izbije taj rat privatnim sudskim izvršiocima neće imati ko da asistira prilikom pljačke građana jer će policija biti na braniku EU.

 6. Mila says:

  Ma koji 3ww,oni ratuju od kada imaju drzavu,i gde su stigli 2ww rat nije ni zavrsio.

 7. Apis says:

  Rusko oružje i vekovno iskustvo u ratovanju protiv najvećih i najjačih sila uz svoju a i kinesku ekonomsku moć nema ravnog protivnika. NATO i zapadne države završile su sa vekovnim pljačkaškim pohodima od kojih se lagodno živelo i bezobrazno filozofiralo. RAZBOJNIKE ČEKA SUNOVRAT U PAKAO. BOŽE BLAGOSLOVI PRAVOSLAVNU RUSIJU!

 8. peter petrović says:

  Ruski satelit je već između dva američka Intelsata, spreman da ih onesposobi u slučaju prve varnice. To bi značilo smrt svim interkontinentalnim raketama, krstarećim raketama, kompletnoj avijaciji a uz HIBINI najnoviji ruski projekt zaslepljivljnja radarskih sistema amerima i nato paktu bi ostale jedino praćke i možda katapulti. Prestankom rada Dži Pi eS-a njihova tehnika je mrtva, opasne jedino za njih u slučaju da ih pogodi neka Ruska,Kineska ili Indijska raketa.Oni sad kevću ko udareno kuče jer im je povređen ponos, kao kad kurva u kaubojskom slunu saopšti kauboju da mu je penis mali i da s njim ne može da ima seks. (al sam se kulturno izrazio, hteo sam da izbegnem vulgarnost). Internet je trebao da bude moćno oružje amerike ali se ispostavilo da je to za njih smrtna kazna. Kineski hakeri im iz pentagona pokraše sve projekte i tek kad pre amera izbace uu javnost da su napravili avion pete generacije ameri ukapiraju da je to njihov Raptor ali mnogo bolji jer su kinezi ukapirali neke greške i promenili što ovi nisu bili u stanju...Stoga sumnjam da može doći do nekog velikog rata ponajmenje svetskog, prosto zbog razloga koje sam pobrojao...Brate dragi dosta je i bilo, došlo je vreme da se promeni odnos snaga. Ko bi gore sad je dole. Sad će svi kinezi imati svog amerikanca slugu, batlera, komunalca koji će da čisti ulice, pročepljava kanalizaciju, potrčka da skokne do bakalnice po namirnice. Lepo zvuči, zar ne.

 9. Meri says:

  Islamska država Iraka i Levanta proglašena je 2013, nije priznata država smatra se širom sveta terorističkom organizacijom, a naredne 2014 je proglašen je svetski kalifat. SAD su napravile veliku medjunarodnu koalicija za borbu protiv ID 2014 godine koja je u početku brojala oko 50 zemlja članica, sad ima i više članica. Ova koalicija nema legitimet OUN.Izbeglice sa bliskog istoka pokrenule su se i 2014 god., a u daleko značajnijoj meri ove 2015 godine. Ove 2015 Rusi su napravili novu koaliciju sa Sirijom Iranom i Irakom. Kina je recimo u pripravnosti. Pa koliko je već zemalja sveta direktno ili indirektno uključeno u ovaj sukob? Nisam istoričar, ali da jesam rekla bih da je III svetski rat već počeo 2013.godine. Posmatramo taj III svetski rat već 2 godine. Nekonvencionalan (čudan, nesvakidašnji, neregularan, nenormalan) da li je, stvarno jeste.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *