TREĆI SVETSKI RAT SVE BLIŽE: Amerika naoružava Ukrajinu za napad na ruski narod

TREĆI SVETSKI RAT SVE BLIŽE: Amerika naoružava Ukrajinu za napad na ruski narod

26 novembra 2014

OperationPiše: Pol Krejg Roberts

Prema novinskim izveštajima, Vašington je odlučio da naoruža Ukrajinu radi novog vojnog napada na ruski narod u Donjecku i Lugansku.

Zvaničnik ruskog ministarstva spoljnih poslova osudio je nemarnu odluku Vašingtona da dostavi oružje Kijevu, jer bi to predstavljalo kršenje sporazuma koji bi izbegli političku rezoluciju konflikta.

Ova izjava deluje zbunjujuće. Implicira se da ruska vlada još nije shvatila da Vašington ne interesuje razrešenje konflikta. Cilj Vašingtona je da iskoristi nesrećne Ukrajince protiv Rusije. Što gori postane konflikt, to će Vašington biti srećniji.

Ruska vlada se opkladila da će se Evropa urazumiti i da će konflikt biti razrešen na miran način. Ruska vlada je izgubila tu opkladu i mora odmah da preuzme kontrolu nad pogoršavajućom krizom tako što će ujediniti separatističke provincije sa Rusijom.

Prepuštanje etničkih Rusa vojnom napadu bilo bi veliko poniženje za rusku vladu. Ako Rusija bude mirno stajala dok se Donjeck i Lugansk budu uništavali, Krim će biti sledeća meta.

Dok dođe do toga da Rusija mora da se bori, biće suočena sa bolje naoružanim, bolje pripremljenim i moćnijim neprijateljem.

Svojim nedelovanjem, ruska vlada pomaže i podržava juriš Vašingtona na Rusiju.

Ruska vlada bi mogla da kaže Evropi da obustavi ovu akciju ili da živi bez prirodnog gasa.

Ruska vlada bi mogla da proglasi zonu bez letenja nad separatističkim provincijama i dostavi ultimatum Kijevu.

Ruska vlada bi mogla da prihvati zahteve Donjecka i Luganska za ujedinjenje sa Rusijom.

Bilo koja od ovih akcija bila bi dovoljna da se razreši konflikt pre nego što se on otrgne kontroli i otvori kapiju ka Trećem svetskom ratu.

Amerikanci nemaju pojma da je Vašington na rubu započinjanja opasnog rata.

Čak i obavešteni komentatori su zahvaćeni propagandom i misle da je Rusija napala Ukrajinu i da doprema oružje separatistima.

Vašington namerava da ukloni Rusiju, koja ograničava njegovu moć.

Arogancija Vašingtona navela je Rusiju na težak izbor: vazalstvo ili rat.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Vide Daničić says:

  Rusijo, majko, brani svoj narod! Nemoj, Rusijo, da napustiš i izdaš svoj narod kao srbska politička država!

 2. miloš says:

  Može lako da se taj rat završi ovaj put u Vašingtonu i potpisivanje kapitulacije u Crnoj kući !!

 3. Srbin says:

  I na balkanskom frontu ima da bude zajebano! Srbiju ima da napadnu hijene sa svih strana,ali treba da znaju da smo u takvim trenucima najjači!

 4. Kosta Čavić says:

  Mi ćemo se braniti sami! Braći Rusima možemo samo pomoći i ništa više!

 5. Nikola says:

  Hahahahahahha pa ovi kreteni (ukri) su gori od Iracana, jos imaju i nacizam da ih "osokoli", ali ni to majmunima ne pomaze da bilo sta ostvare na istoku Ukrajine! Sve mi se cini da rusija radi ono sto je najpotrebnije, sprema mocan zapadni fron i podize nacionalnu smosvijest na 100%, mislim da ce i Kijev kroz neko vrijeme biti u tij ruskoj prici, ako se SAD ne pronadje neko pametno rijesenje! Jedno je prica, a drugo realnost u kojoj nema hrane, sklonista, odjece! Ipak je ovo svijet ljudi, a ne robota koji se hrane laznim informacijama.

 6. Rale says:

  Upozorenje, mozda ovo nama izgleda kao sukob nekih nevaznih razmera,ali svakako bi I mi morali da preduzmemo neke mere opreza. Amerika je u najmanju ruku sad u poziciji gde nema nazad I misle da ce uplasiti sve. Oni su ustvari i najveca opasnost,jer nemaju gde nazad. Na bliskom istoku su pobili sve lidere i dozvolili da isil postane neki factor. Sad svi imamo problem oko losih procena zapada i svi mozemo da osecamo problem. U svakom slucaju oni su poprilici daleko,ali mi nismo. Ovim putem pozivamo nemce i francuze da se manu teorije i da konacno zauzmu stav koji brani evropu od problema. Nije neki veliki svetski problem donjeck ili lugansk,nego je problem na istoku evrope. Ako ne budu nama pomogli necemo moci ni mi njima,a ako bude sled dogadjaja u tom smeru... iskreno moramo gledati nasa posla i sve iz drugog ugla gledati. Ko voli EU ili Rusiju neka ide slobodno,ali mi volimo svoju zemlju i hocemo da budemo svoji na svome. Neka drugi brinu ako mi pokazemo da imamo svoj smer... Referendum...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *