ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ СВЕ БЛИЖЕ… Легија странаца стигла у УКРАЈИНУ

TREĆI SVETSKI RAT SVE BLIŽE… Legija stranaca stigla u UKRAJINU

12 aprila 2024

Prvih 100 boraca francuske Legije stranaca prebačeno je u Slavjansk, u Donjeckoj Narodnoj Republici, objavio je Telegram kanal „Vojna hronika“.

Kako se navodi, predstavnici 3. pešadijskog puka francuske Legije stranaca stigli su u četvrtak na lokaciju 54. odvojene mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Slavjansku.Radi se o specijalistima za artiljerijsko izviđanje i inženjerskoj grupi, čija je specijalnost utvrđivanje i izgradnja poljskih utvrđenja.

„Francuzi se kreću gradom samo u pratnji ukrajinskog vojnog osoblja. Pretpostavlja se da će stranci pomoći ukrajinskim oružanim snagama u odbrani Slavjanska kada se linija fronta pomeri ka tom gradu“, precizira se.

Ranije je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila da je komanda francuske Legije stranaca početkom marta odredila sastav taktičke grupe u rangu bataljona od oko 1.500 ljudi.

„Očekuje se da će u aprilu grupa biti dovedena u stanje pune borbene gotovosti za operativno ‘prebacivanje’ na ukrajinsko pozorište vojnih operacija“, otkrila je Zaharova.

Zamenik predsednika Državne dume Petar Tolstoj u intervjuu za francusku televiziju BFMTV poručio je da će ruske snage uništiti sve francuske vojnike koji se pojave na ukrajinskom tlu.

„Sve ćemo ih pobiti, ne brinite“, rekao je Tolstoj na francuskom jeziku i dodao da Francuska mora da bude svesna posledica svoji oduka.

KOMENTARI2 komentara

  1. milorad5 says:

    "predstavnici"...šta su oni,vojska ili delegacija fudbalskog kluba:)taman ih ima i koliko osoblja i fudbalera u nekoj jačoj ligi kad se ide u goste:)...očigledan je propagandni momenat u prvom planu,ako oni ovo zovu pojačanjem ond je i ceo rat u ukrjaini ušao u svoju komičnu fazu,za ruse naravno..ko se zadnji smeje najsladje se smeje a igleda da će rusi da se uskoro valjaju od smeha kad "fudbalski klub" moždai dodje na front...ko zna možda ih i ne pobiju,čisto iz zajeb.,da se vrate i ispričaju iz prve ruke budućim "dobrovoljcima" iz francuske kakav je pakao tamo kad rusi krenu da gruvaju...

  2. Veliki i moćni Space Destroyer says:

    Nadam se da su ti junaci poneli i za svakog po 1 crnu vreću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *