ТРЕБА ЛИ ВЕЋИ ДОКАЗ? – Ова слика доказује порекло Николе Тесле!

TREBA LI VEĆI DOKAZ? – Ova slika dokazuje poreklo Nikole Tesle!

25 novembra 2015

Između Hrvatske i Srbije neprestano traje rasprava kome zapravo pripada Nikola Tesla. Da li je Nikola Tesla Hrvat ili Srbin?

Svi mi dobro znamo ko je i šta je bio Nikola Tesla, a ova slika to dokazuje najbolje!

12231384_653830941425039_2122646228_n

(Intermagazin)

KOMENTARI13 komentara

 1. Lajla says:

  Ma budalama ne treba ni slika,ludo ostaje ludo.

 2. miroslav says:

  Nikola Tesla se izjasnjavao kao jugosloven.Inace je srbin,sta i kome treba dokazivati?Njemu je za zivota nauka bila sve.

 3. Batina says:

  Netacno je da se Nikola Tesla izjasnjavao kao Jugoslaven. ne sirite lazi. 90 % takozvanih hrvata poticu od Srba a to sto su Vatikanci, pa se nazivaju kako oni hoce, to je njihova stvar. Medjutim potpuno je jasno ko je Nikola Tesla.

 4. miroslav says:

  Nije mi bila namera da sirim lazi.To sam negde odavno procitao.Jedno je sigurno tacno,bio je Srbin!I oko toga nema polemike.

 5. Portopranco says:

  Nikola Tesla je po nacionalnosti Srbin.Otac mu se zvao Milutin Tesla, po nacionalnosti Srbin i sveštenik Srpske Pravoslavne Crkve. Majka mu se zvala Georgina, djevojačko prezime Mandić, po nacionalnosti Srpkinja. Nikola Tesla je najveći um i najveći intelekt kojega je do danas dao srpski narod.

 6. Za Srbiju says:

  Miroslave, ne znam gde si tu glupost pročitao, odnosno ko je napisao. Tesla je uvek PODVLAČIO da je Srbin i da je njegova najveća sreća što je Srbin. Obožavao je srbski duh, junaštvo i istoriju. Javno istupao protiv hrvatskog-ustaškog režima u 2. svet. ratu i klanju Srba. Novčano pomagao Srbe u Velikom ratu.... Na sprovodu u New York-u svirala pesma "Tamo daleko". P.S. Pročitajte govor na tehničkoj školi, kada je jedini put bio u Srbiji. Kako je doživeo dolazak u Srbiju? Kao najveću čast i najveći događaj u svom životu.

 7. Milutin says:

  Draganici, tj. Tesle poticu iz Banjana kod Niksica. Sve su mu poklale hrvatski nacisti (uzgred, u ZG su nacisti dočekani sa većim slavljem, nego u Austriji), radili kojekakva čuda, a sad ga besramni tatarski perveznjaci još svojataju ?! **************** Više toga o istorijskim FALSIFIKATIMA: https://tinyurl.com/pvexlhd

 8. Pitagora says:

  Najteže je, kažu, dokazati ono, što je očigledno, i opštepoznato. Tesla je bio Srbin. Dugo je kružila izmišljotina iz Titovih vremena, koja je trebalo da potkrepi laž o bratstvu i jedinstvu, kako je Tesla, navodno, izjavio da se ponosi svojim srpskim poreklom i hrvatskom domovinom. Nikada on to nije rekao. Hrvatska u vreme kada i gde se on rodio i odrastao nije ni postojala, osim kao geografski pojam. On je rođen u Austro-Ugarskoj, i školovao se u Austro-Ugarskoj.Svoje pronalaske je realiuzovao u Americi. Tesla je, po svemu, bio Amerikanac srpskog porekla. Gnušao se NDH, i pod stare dane zanosio se mišlju da pronađe oružje koje će uništiti ustaše. Posle Prvog svetskog rata, do 41. primao je iz Beograda penziju od 500 dolara mesečno.

 9. Hrvoje says:

  Ovo su gluposti. Uopće ne postoji spor oko toga je li Nikola Tesla Hrvat ili Srbin. To je laž. Zna se da je Srbin, ali je za hrvatsko društvo u kojem je ponikao značajan koliko i Srbiji građani nesrpskog porijekla poput Ive Andrića, Jovana Jovanovića Zmaja, Nikole Pašića, Dragutina Dimitrijevića-Apisa, Mihaila Pupina itd.

 10. Hrvoje says:

  @Pitagora Pišeš gluposti. Kraljevina Hrvatska je bila politički teritorij u sastavu Austro-Ugarske. Imala je svoje granice, parlament, vladu, zakone, vojsku i sudstvo. Nikola Tesla se rodio na teritoriju Vojne krajine koja je, za njegova života, 1882., pridružena Hrvatskoj, što znači da je Hrvatska postojala u njegovo vrijeme i da mu je u mladosti bila domovina.

 11. Aleksandar says:

  Hrvoje Says: Kraljevina Hrvatska je bila u sastavu Austro-Ugarske" A ko vam je bio kralj?

 12. gorangoran says:

  E, oko čega se sve nećemo preganjati. Nesumnjivo da je Tesla srpskog porekla, dakle Srbin. Ali po svojoj genijalnosti pripada celom svetu. Neko je napisao u komentaru da je najveći intelekt koga je dao srpski narod. Gluposti. Nije ga dao srpski narod. Napravili su ga, da izvinite, otac i majka. Teslom se treba ponositi ali ga ne treba svojatati. On je gradjanin sveta.

 13. milan mile pile says:

  da je kojim slucajem Nikola Tesla bio u Hrvatskoj za vreme drugog svetskog rata mozda bi dobrovoljno s nozem ispod grla i prihvatio da bude Hrvat ali nismo sigurni ... Verovatno bi bio samo jos jedan ugledni stanar u Hrvatskom hotelu za Srbe Jasenovac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *