ТРЕНУТНО НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА! Непријатељи Русије један по један ликвидирани широм света!

TRENUTNO NAJVEĆA MISTERIJA! Neprijatelji Rusije jedan po jedan likvidirani širom sveta!

21 decembra 2016

fsb-alpha-team-435

U Turskoj se već duže vreme dešavaju ubistva koje izvode ljudi poreklom iz zemalja nekadašnjeg Sovjetskog saveza. Murad Batal Šišani, analitičar islamskih grupa i stručnjak za terorizam koji živi i radi u Londonu, za „BBC“ je izjavio da postoje dokazi da su naređenja za neka od ubistava došla iz Rusije.

Čečen Ruslan Israpilov je predosetio da ubice dolaze po njega, što dokazuje i govorna poruka koju je ostavio na prijateljevoj govornoj pošti u aprilu.

– Oni pripremaju nešto. Ta dvojica su sakrila automobil u šumi i špijuniraju me – rekao je tada Israpilov, a Šišani nema dilemu da su ga špijunirali Rusi, piše „BBC“.

Ruslan Israpilov

Ruslan Israpilov

Ruslan Israpilov je pobegao iz Čečenije u tursko selo Ilimtepe, gde je živeo sa nekolicinom svojih sunarodnika. Dve nedelje nakon što je ostavio poruku na govornoj pošti, Ruslan je ubijen na pragu svoje kuće, a njegovo telo pronašle su supruga Petima i deca, sin i ćerka.

Kao mladić tokom 90-ih godina Isapilov se borio protiv ruske vojske u Čečeniji, a i nakon rata nastavio je aktivno da podržava čečenske pokrete otpora. Na jednoj fotografiji u Istanbulu vidi se kako u rukama drži pasoš nepostojeće Nezavisne Republike Čečenije.

Ipak, tačan motiv za ubistvo Čečena nije poznat. Ono što je poznato jeste da je Israpilov 12. žrtva iz država bivšeg SSSR-a koja je ubijena na teritoriji Turske.

Ubistva se izvode godinama

Čečen Abdulvakid Edelgirejev (32), jedan od deklarisanih neprijatelja Rusije, ubijen je u sred bela dana prošle godine u Istanbulu. Ubistvo se desilo još u novembru 2015. godine, ali se za njega saznalo tek nedavno.

Prvog novembra 2015. godine izrešetan je u svom automobilu na ulicama Istanbula, grada koji je bio njegovo poslednje sklonište.

Abdulvakid Eldergijev

Abdulvakid Eldergijev

Edelgirejev je imao jednu od glavnih uloga u grupi pobunjenih Čečena koji već godinama izvode terorističke napade na tlu Rusije, uključujući i one u moskovskom metrou i na aerodromu Domodedovo.

Učešće Edelgirejeva na ratištu u Siriji otkrilo je povezanost između čečenskih terorista i Islamske države, koji su se ujedinili protiv Rusije. Pored toga, otkriveno je i da je Eldergijev bio deo grupe koja je planirala da izvrši atentat na ruskog predsednika Vladimira Putina, te je stoga potpuno jasno zbog čega je kremlj želeo da ga eliminiše, pišu britanski mediji.

Britanski „Gardijan“ navodi da su neprijatelji čečenskog lidera Ramzana Kadirova, kojeg Kremlj snažno podržava, likvidirani su u Moskvi, Beču, Dubaiju…

Kritičari ruskog predsednika Vladimira Putina optužuju Rusiju da je poslala svoje plaćene ubice koji širom sveta love sve one koji smetaju Kremlju, ali za to nisu dostavljeni adekvatni dokazi, već se sve svodi na pretpostavke.

Jedino što bi moglo da ukazuje da Rusija „čisti“ svoje neprijatelje jeste zakon koji je Vladimir Putin doneo 2003. godine. Prema njemu, ruskoj tajnoj službi FSB (nekadašnji KGB) dozvoljeno je da sprovodi operacije u inostranstvu, ukoliko one za cilj imaju sprečavanje direktne pretnje po Rusiju.

U prilog tome ide i izveštaj turske policije iz 2009. godine, kada su u Istanbulu ubijena trojica Čečena koji su otvoreno bili protiv Vladimira Putina. Naime, turska policija je saopštila da su žrtve likvidirane oružjem „groza“, pištoljem koji koriste ruski obaveštajci i koji se retko može pronaći na tržištu oružja. Ubistvo su navodno počinila dvojica pripadnika FSB, koji su iz Turske pobegli pomoću lažnih pasoša. U Istanbulu živi nekoliko hiljada Čečena, od kojih se većina najblaže rečeno ne slaže sa politikom Rusije.

Upravo svim protivnicima Rusije Putin je 2012. uputio jezivu poruku, i to nakon terorističkog napada u Odesi 2012. godine, u koji je navodno bio umešan Eldergijev.

– Slušajte, nikada mi niste stali na put niti ćete. Ako provodite život u konstantnom begu i strahu, onda to nije život – poručio je Putin zaverenicima.

(Agencije, Intermagazin)

KOMENTARI24 komentara

 1. Stepa says:

  Tako to radi ozbiljna drzava. Ne dozvoljava da se teror dodje na kucni prag nego ga lomi tamo odakle potice. A istovremeno se salje jeziva poruka svima kojima to padne na pamet, da se ne mogu sakriti ma gde god da su.

  • SVEMIR OID says:

   UPRAVO TAKO; ZAMISLIMO SAD MI KADA BI SAMO INTERNET PREGLEDALI I NAPRAVILI BAZU PODATAKA SA SLIKAMA USTAŠA,MUSLA I ŠIPTARA,ONIH KOJI SU RADILI ZLOČINE I ONIH ZA KOJE JE JASNO PO KOMENTARIMA DA ĆE IH RADITI AKO IM SE BUDE DALA PRILIKA, DA IH LIKVIDIRAMO?

  • Batina says:

   Srbi treba da pocnu sa sifutarima i da zavrse sa ustasama, na isti nacin.

 2. Mlađi Staroletnik says:

  Kada to radi MOSAD, onda to i ne pominju, ali ako to radi neko drugi, verujem da to rade i oni sami između sebe, onda je kriva Rusija. A ako nekim slučajem to i radi baš FSB, onda sigurno imaju jake razloge za to. I kod nas u nekadašnjoj Jugi je bio mir dok su u Nemačkoj, Americi i na drugim mestima likvidirane okorele ustaše. Kad su to prestali da rade, usledelo je otcepljenje Hrvatske i izgon i pokolj Srba.

 3. Za Srbiju says:

  Koja će panika da bude, kada počnu da nestaju po Londonu i VašinKtonu.

 4. micky says:

  Glavosece i sluge Satane treba unistavati. Svugde i na svakom mestu. A Englezi neka napisu nesto o gomili poubijanih BANKARA u zadnje dve govdine. Ko li to tamani majku mu. I zbog cega.

 5. Batina says:

  Sisanija staviti na listu i to onu najuzu.

  • Batina says:

   Sikce otrov iz zmijskoga legla gdje se nastanio.

 6. dusko says:

  Tako se sredjuju teroristi i da svako zna da za pocinjeno delo teroristickog akta ga stize kazna bilo gde da se nalazi u svetu ! Niko ne voli da umre pa ni teroristi to su obicne gluposti da ginu za alaha i cine zverska ubistva u ime alaha !!!

 7. Jedan od nas says:

  Tako rade sve ozbiljne drzave,koje drze do sebe,i do svoje sigurnosti,odn.,do sigurnosti za svoju zemlju i njene gradjane.Tako rade obavestajne sluzbe drzava na zapadu,tako radi izraelska kontraobavestajna sluzba,"Mosad",tako je radio,dok smo bili jaka i velika drzava i nas"KOS"..Nasa drzava je bila toliko jaka da je mogla da salje ljude,da se likvidiraju potencijalni neprijatelji tadasnje SFRJ u zapadnoj Evropi,u SAD,u Australiji..svuda.Ako je nas"KOS"zeleo da se resi,napr.,nekog ustaskog emigranta,bilo gde na planeti,bilo je moguce to uraditi.Tako sada upravo cini Rusija,razracunava se sa svojim neprijateljima,a i salje se veoma dobra poruka onima,koji bi pozeleli da dodju u sukob sa Rusijom:"Nemojte to ciniti,inace,bicete likvidirani.."

 8. marinko says:

  treba bi tako i putin da cisti izdajnike u srbiji dosta canka i cede i ostali sto rade od srbije i srbskog obraza

  • Spasoje says:

   Te ćemo morati sami , nema putin sitno za pilićare !

   • Vasilije says:

    da Rusi imaju neku svoju Natasu Prdez Kandici, pojeo bi je mrak veoma brzo. Dodajmo tome i Sonju Ovcu Biserko kao i Chedu Narkomana i plejadu drugih izdajnika srpstva. Npr. Milo Djukalj veoma dobro zna da ako bude izdao, moze se oprostiti od svoga sina Luke

 9. bata surda says:

  Davaj, davaj, prosirite spisak, znate koga imam na umu.

  • Paja i Maja says:

   Jel malog????

 10. DRAGANešković says:

  Nadam se da će Srbi da nešto i nauče od Rusa i da to naučeno manifestuje kao svoj odgovor svim smrtnim neprijateljima Srbije. Netreba Srbi da formiraju kao Rusi specijalne kaznene eletne grupe egzekutora, već treba da koriste nepriajteljski sistem vrednosti a to se ogleda da ugovore sa najžešćim i najboljim snjaperistima Amerike, Engleske, Nemačke i tako redom da samo dumdumom metkom rane u kuk ili ramenu lopaticu sa liste smrtnih neprijatelja Srbije. Netreba ih ubijati, treba ih ubogaljiti i sa siću dolara, tj,cenu mogu da unutar ovih država angažuju izvršioce egzekucije. Za nepunih 6 do 9 meseci svi će se usrati od straha i više niko neće uzeti u usta reč Srbija niti Srpski narod, već če se praviti nevešt i neupućen o svemu što imenuje Srbiju i Srpski narod. Sav taj svet opravdava ovakva angažovanja da ništa nije lično, samo dobar biznis, pa taj njihov dobar biznis treba iskoristiti u potpunosti.Treba umeti i znati odgovoriti još žešćom meru na pretnje koju ispoljavaju pojede nazovi političke ličnosti. kako seju tako moraju i da poižnju. pozz. DRAGANešković

 11. Milos says:

  Zasto Seselj stalno spijunira Ruse? Nista ne razumem.

 12. Don says:

  Sta je cudno?To je jedan od poslova obavestajne sluzbe bilo koje zemlje.

 13. Spasoje says:

  Pa šta je očekivao posle prljavih poslova , da ga Rusi pozovu na jagnjetinu i pivo , posle svega ? Mislim da je poruka jasna možeš da se zajebavaš sa Rusiljom ali nećeš dugo !

 14. Vasilije says:

  OZRACITI SVE NEPRIJATELJE RUSIJE LJUDSKA JE DUZNOST NAJSVETIJA !

 15. darko says:

  NIJE PUTIN VUCIC ILI PLENKOVIC KOME DA PODNOSI RACUN VATIKANU I TIM ZLOCINICIMA JESU ILI ONI NJEMU RUSIJI PODNOSILI RACUN KAD SU U MJOSKI INSTALIRALI CECEN BLESLANU I TO IZ LONDONA .RADI ONO STO SVAKA DRZVA TREB A RADITI UBIJA TERORISTE PRE NEGO ONI S NATO PKATOM DONWSU BOMBE URISIJU U IBIJU CIVILE GDE IM JE MSETO U TURSKOJ NATO ZLOCINACKOJ DRZAVI KAKO IH JE TO TURSKA PRIMILA JER ZA NJU I NATO CECENI NISU TEROROSITI OVI CECENI KOJI HOCE DRZAVU U RUSIJI.DOBAR POSAO SAMO GA MORAJU RADII TISE I BEZ METKA N A DRUGE NACINE.JER P O NATO-U TE UBICE BI SUD TURSKE I OSTALIH CITAJ NATO ZEMALJ PUSTIO SIGURNO

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *