ТРЕСАО СЕ АМФИТЕАТАР ФПН-а: Арно Гујон одушевио студенте! (ВИДЕО)

ТРЕСАО СЕ АМФИТЕАТАР ФПН-а: Арно Гујон одушевио студенте! (ВИДЕО)

7 децембра 2017

Француски хуманитарац Арно Гујон одржао је предавање на Факултету политичких наука, на тему „Хуманост у 21. веку“. Управо због те теме последњих дана дигла се велика прашина, започета његовим гостовањем на Н1. Том приликом постављено му је питање да ли он, као бивши припадник покрета идентитараца у Француској, треба да говори студентима о хуманости.

У великом амфитеатру ФПН-а дочекало га је на ногама више од 300 студената, аплаузом који је потрајао неколико минута. Тако су му, на најбољи начин, показали да се његова хуманост и право да о истој говори не доводе у питање.

Највећи хуманитарац у Србији се након тога упознао са студентима причајући им о свом хуманитарном раду: објаснио им је да га за Србију вежу посебне емоције још од детињства – када му је отац причао о нашој земљи, а присетио се и како је са само 19 година стигао на Косово са првим конвојем помоћи.

Ипак, највећи део његовог предавања базирао се на животним причама људи који живе у енклавама на Косову и Метохији. Причама које су га дирнуле и због којих не размишља да престане са хуманитарним радом.

Арно је након тога за Телеграф.рс рекао да се боји за своју безбедност и безбедност своје породице, као и да страхује да би му могао бити забрањен улазак на Косово јер последњих неколико дана добија претње.

– То лако може да се деси, јер је албанским медијима моје гостовање на Н1 и све што се тамо дешавало било одличан повод да исконструишу приче и оптужбе против мене. Бојим се забране уласка, као и да ће ме неки екстремиста тамо физички напасти, што је увек могуће. Због те медијске хајке, која је почела у петак, добијам много претњи, увреда, поруке мржње од Албанаца и од екстремиста у Србији – рекао је Арно.

Подсетимо, све је почело прошлог петка када је Француз гостовао у емисији „Нови дан“ на телевизији Н1.

Током гостовања, које је трајало 12 минута, његова хуманост и све оно што је урадио за Србе у енклавама на Косову била је тема о којој се најмање причало. Већи део (9 минута) заузела су питања о његовом политичком опредељењу.

„На терет“ му се стављало што је шест месеци, у периоду између 2010. и 2011. године био члан покрета идентитараца, као и што је пре тога, 2009. године учествовао у Видовданском маршу. Овај марш је, према речима водитељке Марије Антић, организовао СНП 1389. Гујон је то негирао.

У данима након тога добио је директну подршку од, како је сам рекао, 25.000 људи, а како је изгледао аплауз на Факултету политичких наука – погледајте у видеу испод:

KOMENTARI3 коментара

  1. električar says:

    Kad već u ovoj zemlji niko nema ni muda, ni "političke volje" da zabrani takve TV, onda pametni ljudi treba da malo razmisle pre nego što prihvate da tamo "nastupaju", da budu izazvani, kaljani ...

  2. Zoran says:

    Sta mu se stavlja na teret? Pa mi smo imakli teskog radikala koji je sad tezak prozapadnjak.

  3. Bagro crvena says:

    Ako Volin levičar....Arno majstore, mogu da ti ...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u