ТРЕСЕ СЕ АМЕРИКА: Путинова понуда бившем директору ФБИ потресла Вашингтон (ВИДЕО)

TRESE SE AMERIKA: Putinova ponuda bivšem direktoru FBI potresla Vašington (VIDEO)

18 juna 2017

Predsednik Putin je spreman da ponudi politički azil bivšem direktoru FBI Džejmsu Komiju, rekavši da da je on aktivista za ljudska prava a ne šef obaveštajne službe.

Putin kaže da se on ne razlikuje od bivšeg obaveštajca i uzbunjivača Edvarda Snoudena.

“Mi smo spremni da Komiju ponudimo azil. On treba da bude svestan toga,“ rekao je Putin.

“Komi je iznenada rekao da je snimio razgovor sa Trampom, a zatim je traku predao medijima, što je čudno,“ rekao je Putin tokom njegove godišnje Q&A sednice u četvrtak, uz napomenu da je ovo curenje stavilo Komija u ranjivu poziciju.

“Kakva je onda razlika između njega i Edvarda Snoudena? U tom slučaju, on nije direktor tajne službe već aktivista za ljudska prava”, rekao je Putin.

“U svakom slučaju, ako ovo pokrene neku vrstu njegovog progona, mi smo spremni da mu ponudimo azil u Rusiji. On treba da bude svestan toga,“ dodao je on.

“Nema dokaza da se Rusija mešala u američke izbore“

Putin je prokomentarisao kongresno svedočenje koje je dao bivši direktor FBI-a Džejms Komi, koji je optužio Rusiju da se mešala u američke izbore.

“Prva stvar koja je privukla moju pažnju je to da je bivši direktor FBI-a rekao da veruje da se Rusija mešala u izborni proces u SAD, ali u isto vreme nije pružio nikakve dokaze za to,“ rekao je on.

Predsednk je istakao da, prema Komijevim rečima, nije bilo mešanja Rusije u prebrojavanje glasova tokom prošlogodišnjih izbora, rekavši: “Pa, hvala Bogu, barem to, to je dovoljno dobro.“

Predsednik je rekao da ruski uticaj na američko razmišljanje nije bio ništa veći nego onaj koji ima Amerika, koja sponzoriše nevladine organizacije širom sveta s ciljem da utiče na zemlje u kojima one rade.

“Uzmite globus, zavrtite ga i uperite prstom u bilo koje mesto, tu sigurno postoje američki interesi i mešanje,“ rekao je on publici. “Ja to znam iz razgovora sa skoro svakim nacionalim liderom. Oni jednostavno ne žele da pokvare odnose sa Amerikancima.“

“Rusi ne vide Ameriku kao neprijatelja“

Putin je prešao na navode da Rusija ne vidi SAD kao neprijatelja, jer su ove dve zemlje bile saveznici u Drugom svetskom ratu.

On je takođe ponovio svoj stav da je rastuća rusofobija u SAD uzrokovana pojačanim unutarpolitičkim trvenjima u toj zemlji.

“Rusofobija koja se trenutno razvija u SAD – možemo da je vidimo i verujemo da je to ishod spiralne domaće borbe za vlast.“

Predsednik je rekao da Rusija ima “mnogo prijatelja“ u SAD, iako je “medijska histerija“ uzela svoj danak u bilateralnim odnosima. Generalno, Moskva veruje da će se odnosi SAD-a i Rusije vratiti u normalu.

Putin je takođe rekao da je Moskva odlučna da se ponovo angažuje sa Vašingtonom na nekoliko hitnih međunarodnih pitanja, uključujući i neširenje nuklearnog naoružanja, kontrolu naoružanja, borbu protiv siromaštva i klimatske promene. On je naglasio da političke prepirke između svetskih sila neće pomoći u tom pogledu.

On je pomenuo iranski nuklearni sporazum iz 2015. godine kao “pozitivan primer naše saradnje“ sa Vašingtonom.

“To znači da možemo da pregovaramo i radimo zajedno. Sirijski problem, problem na Bliskom istoku – svima je očigledno da se ništa neće postići bez našeg konstruktivnog dijaloga,“ rekao je Putin.

Webtribune.rs

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Koja zamlata ovaj Putin, s kime bre da radis zajedno kad Ameri hoce tvoju glavu.

 2. Beli Orao says:

  Taktika ili zamlata pitanje je sad??? Videćemo,hehehhe!!!!!

  • BL says:

   Naravno da je taktika!Zamisli sta dobija Putin i Rusija,ako Dj.Komi zatrazi azil!?AmerikeNjska "duboka drzava" bi se samopoubijala.Znaju to i ti isti "dubokodrzavnici".Mnogima se dize kosa kada Putin ili neko od njegovih ljudi naziva zapadne i americke politicare,zapadni i americki partneri ili kolege,a niko ne shvata da je to politicki recnik i da upravo to jako smeta zapadnjacima i amerikeNjcima.Oni bi najvise voleli kada bi ih Putin javno oslovljavao i javno tretirao kao neprijatelje,ali bi im samo time pomogao da dokazuju svojim narodima da je upravo ON,Putin agresivni diktator.Taj "film"zap.i amer."partneri" nece NIKADA gledati,a zderati se mogu do besvesti.Pred.Putin im pomera i uvrce mozgove onako kako to ON zeli,polako i natenane,da sto duze traje bol i agonija.TATA PUTINA ima da ih razvali i rascini na sitne delove,a mi cemo sa uzivanjem da gledamo rasturacinu TATE PUTINA,grickajuci kokice uz pivo.Zivi bili pa videli!

 3. goran says:

  Amerrikancu viza bez probema, a za Srbe sa Kosova, nema vize. Nadam se da nismo zaboravili.

 4. Za Srbiju says:

  Nadam se da se pravi blesav.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *