ТРЕСЕ СЕ АМЕРИКА – УЗДРМАНА „ДУБОКА ДРЖАВА“: Немачка их спасила у последњи тренутак

TRESE SE AMERIKA – UZDRMANA „DUBOKA DRŽAVA“: Nemačka ih spasila u poslednji trenutak

10 jula 2020

Na zahtev vlade SAD, nemačke vlasti zaplenile su računarski server na kome se nalazio ogroman broj datoteka američkih saveznih, državnih i lokalnih agencija za sprovođenje zakona dobijenih u krađi podataka u Hjustonu prošlog meseca.

Tužilaštvo u Cvikauu, nemačkom gradu blizu češke granice saopštilo je da je server zaplenjen 3. jula na osnovu zahteva američkih vlasti, prenosi Tanjug.Server je koristio kolektiv Vikiliksa za transparentnost podataka pod nazivom Distribucija uskraćenih tajni (DDoSikrets) za deljenje dokumenata koji rasvetljuju američke policijske prakse.

Podaci koji datiraju iz 1996. godine uključuju elektronsku poštu, audio i video datoteke i policijske i obaveštajne izveštaje Federalnog istražnog biroa.

Osnivač „DDoSikretsa“ Ema Best rekla je da podaci nazvani „Bluliks“ dolaze iz više od 200 agencija. Izuzete su reference na slučajeve seksualnog zlostavljanja i decu, ali imena, brojevi telefona i mejlovi policajaca nisu redigovani, rekla je Best.

Ona je dodala da je „DDoSikrets“ pribavio podatke od osobe sa strane koja je simpatizer protesta širom SAD protiv policijskih ubistava nenaoružanih crnaca, preneo je Tanjug, pozivajući se na AP.

Prema njenim rečima, neki od dosijea nude uvid u odgovor policije na te proteste.

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad2 says:

  nemci su ucenjeni,dojče banka pliva samo zahvaljujući finansijskim štelovanjima iz amerike, a mercedes i bmw su pred bankrotom i zato će da urade sve što im se naloži iz amerike.Ali pitnje je još koliko dugo će oni slušati naredjenja.

 2. Gardista says:

  Verovatno neki Srbin.

 3. Rista says:

  Šta je rekla? Ne razumem. Inače DDOS je i ime internet virusa koji se trudi da vam ukrade podatke i da vam zakoči kompjuter. Isto kao i srpski virus DOS.

  • mirko says:

   alo retarde jel ti znas sta je ddos.idote to ti je vrsta sajber napada kojim se bukvalno prebukira interenet konekcija do te tacke da postaje neupotrebljiva.ako ne znas o cemu pricas bolje cuti

 4. No Name, jes pa da me posle juri CIA says:

  Nema blage veze, "Duboki" se ne ubijaju zaraženim serverima, baš bez veze.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *