ТРЕСЕ СЕ БЛИСКИ ИСТОК: Путин стигао у Сирију

TRESE SE BLISKI ISTOK: Putin stigao u Siriju

7 januara 2020

Predsednik Rusije Vladimir Putin doputovao je u Damask, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„Vladimir Putin je sa aerodroma krenuo ka komandnom punktu grupe Oružanih snaga Rusije u Siriji i provozao se ulicama Damaska“, rekao je portparol.„Na komandnom punktu Putina je dočekao sirijski predsednik Bašar el Asad“, saopštio je Peskov.

„Šefovi dveju država dobili su vojne izveštaje o situaciji u različitim regionima zemlje“, dodao je on.

Kasnije su održani bilateralni pregovori ruske i sirijske delegacije.

„U razgovoru sa Asadom, Putin je istakao da sada sa uverenošću može konstatovati da je pređen veliki put u obnovi sirijske državnosti i teritorijalnog integriteta zemlje“, kazao je portparol Kremlja.

Prema njegovim rečima, Putin je primetio i da se na ulicama Damaska golim okom mogu videti znaci obnavljanja mirnog života.

Peskov je takođe saopštio da je Asad zahvalio Putinu na poseti.

„Predsednik Sirije izrazio je zahvalnost za pomoć Rusije i ruske vojske u borbi protiv terorizma i obnovi mirnog života u Siriji. Asad je takođe čestitao Božić Putinu i čitavom ruskom narodu“, dodao je Peskov.

KOMENTARI4 komentara

 1. Kulak says:

  Naravno,pitalo se židovski lobi u Moskvi, pa kad su mu oni odobrili..........

 2. Miraš says:

  HITNO JESTE, čim Putin na Božić dolazi u Siriju. "Šefovi dvaju država dobili su vojne izveštaje o bezbednosnoj situaciji u različitim (!) delovima zemlje." > Novi bezbednosni problem je na jugoistoku Sirije u delu pokrajine Deir ez Zor i to u onom zapadnijem delu koji je pod kontrolom snaga SAA od kraja 2017 godine. Novo je da tamo se veoma često pojavljuju čas ISIS čas Amerikanci. Zatim zbog pogoršanja situacije na relaciji SAD-Iran-Irak pro-iranske i iračke snage neće više moći kao dosad da budu prisutne u tom regionu, a kao ispomoć snagama SAA jer ih nepoznati avioni (pretpostavljam američki) sve češće bombarduju. Ranije po Siriji rašireni PVO ruski sistemi S-300 taj deo zemlje ne pokrivaju.

 3. Adolf says:

  Još ovaj naš da im ode tamo, ima i vulkani da im prorade.😁😁😁

 4. M says:

  Zbog ovog se trese Bliski istok?!?Meni se čini da će se tek tresti!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *