ТРЕСЕ СЕ БРИСЕЛ – ЕНГЛЕЗИ ОТКРИЛИ: Још три земље напуштају ЕУ! ЕВО КОЈЕ СУ ТО ЗЕМЉЕ

TRESE SE BRISEL – ENGLEZI OTKRILI: Još tri zemlje napuštaju EU! EVO KOJE SU TO ZEMLJE

10 januara 2020

Govoreći u Evropskom parlamentu u sredu, Najdžel Faraž lider stranke Brekit je rekao da ako Bregzit upola uspe, “ove institucije neće biti ovde u roku od deset godina”.

Faraž je rekao da će nastaviti kampanju “širom Evrope” protiv EU u narednim mesecima i godinama i identifikovao je tri zemlje – Italiju, Dansku i Poljsku – kao one koje će najverovatnije sledeće napustiti EU.

“One su među prvima”, izjavio je on.Faraž predviđa da bi Italija, Danska i Poljska mogle da odu, rekavši: „Način na koji su iz EU vređali Poljake verovatno je više nego što oni mogu da podnesu. Anketa u Poljskoj prošle godine je prvi put rekla da Poljaci veruju da EU ima negativan uticaj na njihov život. “

U razgovoru za magazin EU Parlamenta, Faraž je danas predvideo da će se EU raspasti “za 10 godina”, zbog seizmičkog uticaja Bregzita.

Faraž, čija je stranka na posljednjim evropskim izborima osvojila 29 mandata, veruje da će odlazak Velike Britanije pokazati kao „udarni čekić“ za EU, dodavši, „i to je dobra stvar“.

KOMENTARI9 komentara

 1. Istina says:

  Zaboravili ste Grčku i Mađarsku a o Škotskoj i Irskoj da ne govorimo...

 2. Kosovac says:

  Napustiće Evropsku Uniju, da, ako Veliki Brat pristane na to. ……….Nije tako jednostavno da se neka kolonija oslobodi bez prolivanja krvi. Velika Britanija je drugo, imperija, ne može joj niko tek tako stati na rep. A kada bi na primer Srbija, iako je samo u „pregovorima“, napustila pregovaranje – odustala od EU, tek tada bi bilo gusto. Sankcije, pa i ponovo bombardovanje – sada je to već iskustvo. Sećamo se kada je Ukrajina odustala od pregovora 2014. godine, šta joj se desilo – Majdan i posle toga.

  • Giga says:

   Kosovac, jedino se borbom sloboda osvaja.

   • Kosovac says:

    @ Giga, …..Znam da se samo borbom sloboda osvaja. Ali to ne važi za Srbe. Oni koji su se borili za slobodu u zadnjem ratu, te su sami Srbi izručili u Hag, čak i svog vladara. Borce su sami Srbi proglasili za ratne zločince, čak su se srpski predsednici izvinjavali zbog toga. Borce za slobodu iz II svetskog rata su partizani streljali kao izdajnike. U školi, na televiziji, fakultetu, borce za slobodu Srbi nazivaju ekstremnim desničarima, srpskim fašistima, kužnim nacionalistima, negatorima holokausta….. ……….U takvim uslovima i sa tom perspektivom, samo lud Srbin bi se upustio u osvajanje slobode borbom. Znam da nećeš da mi veruješ, ali u te lude Srbe spadam i ja.

 3. marko says:

  eu se raspada

  • doktrina soka says:

   Da je valjala ne bi propala,opet im ne valjaju projekti.

 4. petrovgrad says:

  Al smo mi k... sreće. Taman se ponadali da udjemo, a ono trt Milojka.

 5. Lazar says:

  Nikakav problem! Zameniće ih Albanija, Srbija i Severna Makedonija...

  • Maksa says:

   Trebace im mnogo para da podrze ova tri giganta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *