ТРЕСЕ СЕ БРИТАНСКИ ПАРЛАМЕНТ: „Лажову, требало би да си у затвору!“

TRESE SE BRITANSKI PARLAMENT: „Lažovu, trebalo bi da si u zatvoru!“

26 septembra 2019

Britanski premijer Boris Džonson poručio je opozicionoj Laburističkoj partiji i njenom lideru Džeremiju Korbinu da ili pokušaju da ga svrgnu sa vlasti ili da se drže po strani i dozvole njegovoj vladi da obavi do kraja izlazak Velike Britanije iz EU.

„Ovaj parlament mora ili da se drži po strani ili da obezbedi izglasavanje nepoverenja (vladi) i konačno dočeka dan kada će se obračunati sa glasačima“, rekao je sinoć Džonson u govoru u parlamentu koji je pratila galama ostalih poslanika, prenosi Tanjug, pozivajući se na Rojters.Džonson je rekao da je Parlament „paralisan“, a da opozicija želi da zemlja „zauvek ostane u orbiti EU“, prenosi RT. Usledili su glasni uzvici negodovanja opozicionih poslanika, od kojih se, kako prenosi RT, tresao Parlament.

Korbin je na to odgovorio Džonsonu da bi pre svega trebalo da se pobrine za obezbeđivanje odlaganja „bregzita“ kako bi dobio podršku za nove izbore.

„Vrlo je jednostavno — ako želite izbore, obezbedite odlaganje (bregzita), i hajde da onda imamo izbore“, poručio je Korbin Džonsonu, koji se u London vratio ranije iz Njujorka sa zasedanja Generalne skupštine UN, kako bi prisustvovao zasedanju britanskog parlamenta.

„Umesto da izađe pred birače, opozicija je podvila rep i pobegla u sud. Uprkos činjenici da sam sledio iste procedure kao i moji prethodnici i najavio program Vlade kroz kraljičin govor, Vrhovni sud je pozvan da se, prvi put u istoriji, umeša. Bez želje da vređam pravosuđe, mislim da je sud pogrešio što se izjasnio o ovom suštinski političkom pitanju“, poručio je Džonson.

Škotski nacionalisti, laburisti i sve popularnije liberal-demokrate traže odlaganje „bregzita“, pa onda izbore, prenosi RTS.

Kako prenosi RT, iz parlamenta su se čuli uzvici: „Ostavka!“, „Lažovu!“, „Trebalo bi da si u zatvoru!“.

​„Premijerovo izlaganje je kao i nezakonita suspenzija Parlamenta — ništavno, bez efekta i da citiram Vrhovni sud trebalo bi da bude opovrgnuto. Ovo je bilo deset minuta hvalisanja opasnog premijera“, istakao je Džeremi Korbin, lider Laburističke stranke.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  Čuješ, Škotski nacionalisti traže odlaganje Bregzita. Baš bih voleo da vidim kakva je to vrsta nacionalista koji bi u Evropu i da odlože Bregzit. Možda im niko nije rekao da je EU Nadnacionalna. Za nacionaliste tamo mesta nema. Glupi Škoti. ………Interesantno, engleski sorošoidi se uopšte ne razlikuju od srpskih sorošoida. Isti. Vidimo ovde su im i parole izišle iz istog lonca. Prošli put smo videli da im je i sutkinja sorošoidna kao kod našeg ustavnog suda. Nismo je upoznali, ali im je sigurno i Rektorka kao naša iz Beograda, preda „studentima“ ključeve rektorata, pa onda stane kod vrata i moli da je puste da uđe.

  • teoretičar says:

   Baš sam hteo da napišem "engleski sorošoidi se uopšte ne razlikuju od srpskih sorošoida" ali po običaju, savremenije. Izbaci te "sorošoide", časne ti reči. Soroš je isprdak "gospodara sveta" a ti mu ukazuješ čast. Ja mislim da je neko njemu ustvari dao pare i uputstva da čovek ima šta da radi. Eto, sad nemogu da pišem komentar, a baš sam se naoštrio da ispljujem ove naše bezlične opozicionare. Gde je Gospon Obradović? Nešto mi ga nema. Dobija redovno obroke, dobio bricu i šminkera, nova odela i to mu bilo dosta da zaveže. Pa ko će čistiti BGD iza pedera?

 2. padre says:

  Znači sramota je, da neko ide na sud, nego bi trebao sam da se obračuna sa tobom, junačino?

  • Kosovac says:

   @ padre, …..Svoje nezadovoljstvo bi trebalo da izraziš na civilizovani civilni način, a ne odmah da pretiš obračunom.

   • teoretičar says:

    Već sam "elaboriro" jednom a nisam bio jedini. Civilizacija ne postoji pa prema tome, što si iznenađen?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *